SON DAKİKA

Yüksekova'daki Olaylar Taşlıçay'da Kınandı

Yüksekova'daki Olaylar Taşlıçay'da Kınandı 09 Aralık, 2013 04:46 Güncelleme: 09 Aralık, 2013 04:46 Yüksekova'daki Olaylar Taşlıçay'da Kınandı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde BDP Teşkilatı, Yüksekova'daki olayları düzenledikleri basın açıklamasıyla kınadı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 öldüğü olay BDP, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ilçe temsilcilikleri birlikte yaptıkları basın açıklamasıyla kınadılar.
BDP İlçe Başkanı İkram Neşvat, "Bu süreci bir barışa çevrilmesi için Kürt halkı tüm provokatörlere rağmen süreci ilerletme kararlılığını halen ısrarla yürütmektedir.
Fakat her kesiminde bilmesi gerek bir şeyi belirtmek isteriz ki bu halk barışa da, savaşa da hazırdır. Bu süreç başladığından bugüne kadar onlarca hak ihlali yapılmış ve nice insanlarımız katledilmiştir.
Tüm duygularımızla başta İşbilir ailesi ve Yüksekova halkı olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.


BDP İl Başkanı Halef Keklik ise, "35 yılı aşkın bir süredir bu coğrafyada Kürt halkı üzerinde gayri hukuki ve gayri insani ne kadar yöntem varsa red, inkar ve asimilasyon geleneğinden faydalanan hükümet ve devlet anlayışı denedi.

Eğer bu devlet geçmişiyle yüzleşmeyecekse, bağırsaklarını temizlemeyecekse bu ülkeye barış ve kardeşlik nasıl gelebilir.
Onun için bu katliam geleneğini nefretle kınıyor ve bir kez daha barışa olan inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.


Basın açıklamasına BDP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, BDP Taşlıçay İlçe Başkanı İkram Neşvat, partililer ve vatandaşlar katıldı. Yapılan basın açıklamasının sona ermesiyle toplanan gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Ekle