SON DAKİKA

Ve Şengal operasyonu başladı

Federal Kürdistan Peşmerge Güçleri, bu sabah Şengal'in IŞİD'in elinden alınması için taarruz başlattı. Kürd birliklerin karadan taarruzuna ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da hava saldırılarıyla destek verdi. 12 Kasım, 2015 12:46 Güncelleme: 12 Kasım, 2015 12:46 Ve Şengal operasyonu başladı

Peşmerge kaynaklarından edinilen bilgilere göre,taarruz şafak vaktinde önce karadan roket saldırısıyla başladı daha sonra Peşmerge birliklerinin karadan ilerlediği bildiriliyor.

Kara saldırısından sonra hava operasyonunun başlamasıyla Şengal merkezinden de dumanlar yükseldiğini bildiriyor.

Yaklaşık bir ay önce Peşmerge Güçleri kasabanın bir kısmının kontrolünü ele geçirmişti. 7 bin 500 Peşmerge ve Ezidi Peşmerge birliklerinin de operasyona katıldığı öğrenildi.

Peşmerge Ezdi Güçleri Komutanı Qasim Şeşo Peşmerge Güçleri'nin Musul'dan Rakka'ya giden yolunŞengal'in doğusundaki Herdan köyündeki kısmının Peşmerge'nin kontrolüne geçtiği belirtti.

Şengal'i kurtarma operasyonunu Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani denetliyor.

IŞİD, 3 Ağsutos 2014'te Şengal bölgesini işgal etmişti.

Peşmerge Güçleri Federal Kürdistan Başkanı ve Başkomutanı Mesud Barzani'nin komutasında 21 Aralık 2014'te gerçekleştirdiği kapsamlı bir operasyonda bölgenin büyük bir bölümü kurtarılmıştı.

650-073.jpg

 

Yorum Ekle