SON DAKİKA

Van Gölü'nde mülteci teknesi battı: 6 kişi öldü, aramalar sürüyor

Van Gölü'nde 60'a yakın mülteciyi taşıdığı değerlendirilen teknenin batması sonucu cansız bedenine ulaşılanların sayısı 6'ya yükseldi. 11 kişi gözaltına alındı. 01 Temmuz, 2020 14:34 Güncelleme: 01 Temmuz, 2020 14:34 Van Gölü'nde mülteci teknesi battı: 6 kişi öldü, aramalar sürüyor

Van Gölü'nde mülteci teknesi battı: 6 kişi öldü, aramalar sürüyor  

Van Gölü'nde 4 gün önce göle açılan bir teknenin kaybolduğu ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarında cansız bedenine ulaşılan kişi sayısı 6'ya yükseldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tekneye henüz ulaşılamadığını, batan tekneden sağ çıkan Medeni Akbaş dahil 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Van'da batık tekne ve içindekiler gölün 140 metre altında aranıyor! 

Van Gölü'nde batan mültecilerle dolu tekneyi arama çalışmaları devam ederken, bölgede incelemelerde bulunan Bakan Soylu, "ROW cihazı 140 metre aşağı indi, bir takım karartılar görünüyor." dedi. Sabah saatlerinde Van’a gelen İçİşleri Bakan Süleyman Soylu, beraberindeki Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile helikopterle Van Gölü’nde kaçak göçmenlerin bulunduğu iddia edilen batık tekneyi arama çalışmalarını havadan inceledi. 

"BİR TAKIM KARARTILAR GÖRÜNÜYOR" 

Daha sonra tekneyle göle açılarak yürütülen çalışmaları inceleyen Bakan Soylu, “Şimdi tam gölün ortasında battığı değerlendirilen yerin üzerinde olduğunu düşünüyoruz. ROW cihazı 140 metre aşağı indi, bir takım karartılar görünüyor. Buradan göründüğü gibi değil, göl içerisi hareketli ve dalgalı." dedi. 

"YENİ BİR ROW CİHAZI İSTEDİK"

 Bakan Soylu, öğle saatleri itibariyle havanın bozulacağının belirtildiğini açıklarken, "Şimdi bir ROW cihazı daha istedik, o da yakın bir zamanda gelecek. Mümkün olduğunca farklı ROW cihazlarıyla farklı yerlerde aramaya devam edeceğiz. Arkadaşlar umutlular, inşallah yakın bir zamanda bulunur düşüncesindeyim” şeklinde konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Gölü'nde batan mülteci teknesi hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.  6 kişinin cesedinin bulunduğu olay mahalinde incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Soylu, burada yaptığı açıklamada ihbarda bulunanların çelişkili ifadelerinin olduğuna dikkat çekti.

 

ÇİFTLİKTEN ARADI

 Bakan Soylu, Van Gölü’nde teknede kaçak göçmenler olduğu ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldığını açıklarken, "Medeni Akbaş kendisinin yüzerek kurtulduğunu bir çiftlikten arayarak bildirdi. Medeni Akbaş’ın çelişkili ihbarı oldu." dedi. 

Van Gölü'nde 4 gün önce göle açılan bir teknenin kaybolduğu ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarında cansız bedenine ulaşılan kişi sayısı 6'ya yükseldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tekneye henüz ulaşılamadığını, batan tekneden sağ çıkan Medeni Akbaş dahil 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Van'da batık tekne ve içindekiler gölün 140 metre altında aranıyor! Van Gölü'nde batan mültecilerle dolu tekneyi arama çalışmaları devam ederken, bölgede incelemelerde bulunan Bakan Soylu, "ROW cihazı 140 metre aşağı indi, bir takım karartılar görünüyor." dedi. Sabah saatlerinde Van’a gelen İçİşleri Bakan Süleyman Soylu, beraberindeki Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile helikopterle Van Gölü’nde kaçak göçmenlerin bulunduğu iddia edilen batık tekneyi arama çalışmalarını havadan inceledi. "BİR TAKIM KARARTILAR GÖRÜNÜYOR" Daha sonra tekneyle göle açılarak yürütülen çalışmaları inceleyen Bakan Soylu, “Şimdi tam gölün ortasında battığı değerlendirilen yerin üzerinde olduğunu düşünüyoruz. ROW cihazı 140 metre aşağı indi, bir takım karartılar görünüyor. Buradan göründüğü gibi değil, göl içerisi hareketli ve dalgalı." dedi. "YENİ BİR ROW CİHAZI İSTEDİK" Bakan Soylu, öğle saatleri itibariyle havanın bozulacağının belirtildiğini açıklarken, "Şimdi bir ROW cihazı daha istedik, o da yakın bir zamanda gelecek. Mümkün olduğunca farklı ROW cihazlarıyla farklı yerlerde aramaya devam edeceğiz. Arkadaşlar umutlular, inşallah yakın bir zamanda bulunur düşüncesindeyim” şeklinde konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Gölü'nde batan mülteci teknesi hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.  6 kişinin cesedinin bulunduğu olay mahalinde incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Soylu, burada yaptığı açıklamada ihbarda bulunanların çelişkili ifadelerinin olduğuna dikkat çekti. ÇİFTLİKTEN ARADI Bakan Soylu, Van Gölü’nde teknede kaçak göçmenler olduğu ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldığını açıklarken, "Medeni Akbaş kendisinin yüzerek kurtulduğunu bir çiftlikten arayarak bildirdi. Medeni Akbaş’ın çelişkili ihbarı oldu." dedi. 1 GÜN SONRA BİLDİRİLMİŞ Batık arama çalışmaları başlatılacağını ifade eden Bakan Soylu, "İlgili kişilerin ifadelerinde çelişkiler var. Medeni Akbaş olmak üzere 11 kişi gözaltında. Olay 27’si akşamı meydana geliyor ancak,  yaklaşık 18 saat sonra ayın 28’inde olay bildiriliyor." şeklinde konuştu.  Bakan Soylu ilgili köyün muhtarının açığa alındığını kaydetti.

Van Haber 

1 GÜN SONRA BİLDİRİLMİŞ 

Batık arama çalışmaları başlatılacağını ifade eden Bakan Soylu, "İlgili kişilerin ifadelerinde çelişkiler var. Medeni Akbaş olmak üzere 11 kişi gözaltında. Olay 27’si akşamı meydana geliyor ancak,  yaklaşık 18 saat sonra ayın 28’inde olay bildiriliyor." şeklinde konuştu.  Bakan Soylu ilgili köyün muhtarının açığa alındığını kaydetti.
 

Yorum Ekle