SON DAKİKA

Vali Varol, Doğubayazıt'ta Bulunan Saanen Keçi Çiftliğini Ziyaret Etti

16 Aralık, 2020 17:20 Güncelleme: 16 Aralık, 2020 17:20 Vali Varol, Doğubayazıt'ta Bulunan Saanen Keçi Çiftliğini Ziyaret Etti

Vali Dr. Osman Varol, Tolga İsmailoğulları ve Seyit Nuri tarafından kurulan saanen keçi çiftliğini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Bir ay önce faaliyete geçen, 100 adet saanen keçisinin bulunduğu, Avrupa Birliği standartlarında yapılmış çiftlikte, ahır ve sağımhanede incelemelerde bulunan Vali Varol, projenin bölgemize örnek bir yatırım olduğunu belirtti.


Büyüme hızı, hastalıklara direnç, süt üretimi ve üreme yeteneği gibi kalıtsal özellikleri ile hayvanların çevre ile başa çıkma yeteneklerini olumsuz etkileyen stres faktörünü ortada kaldırmak amacıyla hayvanlara klasik müziğin dinletildiği çiftlikteki incelemelerine, hayvanların yemlerinin topraksız bir biçimde yetiştirildiği hasıl yem odası ve keçi gübresinin oksijensiz ortamda karbondioksit ve metan gazına dönüştürüldüğü biyogaz ünitesinde devam eden Vali Varol, yeni kurulan çiftliğin keçi sütü üretimi noktasında büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizerek, çiftlik sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.


 

Yorum Ekle