SON DAKİKA

TRT Park'ta Temel Binicilik ve Seyislik Kursu Düzenlendi

TRT Park'ta Temel Binicilik ve Seyislik Kursu Düzenlendi 22 Temmuz, 2014 12:13 Güncelleme: 22 Temmuz, 2014 12:13 TRT Park'ta Temel Binicilik ve Seyislik Kursu Düzenlendi

TRT Park'ta Temel Binicilik ve Seyislik Kursu Düzenlendi

 

TRT Park yerleşkesinde yer alan Ağrı Atlı Spor Kulübü 8 Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisine Temel Binicilik ve Seyislik eğitimi verdi.

 

15 gün süren kursta, kursiyerlere Binicilik, hippoterapi  ve at bakımı alanlarında eğitimler verildi. Eğitimler sonucunda kursiyerlere Seyislik belgesi verildi.

 

Konu ile ilgili muhabirlerimizin sorularını yanıtlayan Ağrı Atlı Spor Kulübü Başkanı Hüsamettin Aydın Ağrı'da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, " Ağrı'da ilk defa bir seyislik ve temel binicilik kursu açıldı. Bu kursumuza 8 üniversite öğrencisini dahil ettik. 15 günlük eğitimin ardından kursiyerlerimiz Temel Binicilik, seyislik ve hippoterapi eğitimi aldı. Bu kurs sonunda verilen Seyislik ve Temel binicilik sertifikası ile ileriki yıllarda kendilerine bir meslek sahibi edinebileceklerdir. " dedi.

 

Ağrı Valisi Dr.Mehmet  Tekinarslan'a da teşekkür eden Aydın, " Binicilik sporunu Ağrı'ya getiren ve katkıları ile bu sporu en üst seviyeye çıkarmamıza vesile olan Ağrı Valisi Sayın Dr.Mehmet Tekinarslan'a minnettarlığımızı belirtmek istiyorum. "dedi.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle