SON DAKİKA

Taşylıçay'da Besicilerin Kar ve Soğukla Mücadelesi

-Büyük ve küçükbaş hayvancılığın merkezi olan Ağrı'da Kar yağışı ve soğuk havadan olumsuz etkilenen çiftçiler, tüm zorluklara rağmen hayvancılık yaparak geçimini sağlıyor. 29 Ocak, 2014 04:33 Güncelleme: 29 Ocak, 2014 04:33 Taşylıçay'da Besicilerin Kar ve Soğukla Mücadelesi
Büyük ve küçükbaş hayvancılığın merkezi olan Ağrı'da Kar yağışı ve soğuk havadan olumsuz etkilenen çiftçiler, tüm zorluklara rağmen hayvancılık yaparak geçimini sağlıyor.

 

Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Taşlıçay ilçesinde, zor geçen kış şartlarına rağmen birçok çiftçi Günde üç kez hayvanlarını dışarı çıkarıp yemliyor. Çiftçiler, koyunlarını her Gün dışarı çıkarıp ot, saman ve yem verdikten sonra köy çeşmesinde Su içirip ahıra götürüyor.

 

İlçeye bağlı Kumlubucak köyünde yaşayan Yücel Altan (31), günlerinin neredeyse tamamını hayvanlara bakarak geçirdiklerini belirterek, "Saat 07.00'de hayvanlarımızı ahırdan çıkarıp, bir süre yürüttükten sonra boş bir alana götürerek, önceden hazırladığımız ot ve samanları veriyoruz. Hayvanlarımız yeterince doyduktan sonra sürüyü köy çeşmesine götürüp su içiriyoruz. Tabi hayvanların bakımı sadece bununla bitmiyor. Adeta bir çocuk gibi onlarla ilgileniyoruz" diye konuştu.

 

Bölgede kışın ağır şartlar altında geçtiğini vurgulayan Altan, "Bu şartlarda hayvanlara ne kadar iyi bakarsak bahar aylarında o kadar verim alıyoruz. Yem, Tuz ve su vermenin yanında birçok zahmetli iş ile hayvan besliyoruz" dedi.

 

 

Taşylıçay'da Besicilerin Kar ve Soğukla Mücadelesi

Yorum Ekle