SON DAKİKA

Taşlıçay Sosyal Yardımlaşma'da Kiralık Araç Açıklaması

Taşlıçay Sosyal Yardımlaşma'da Kiralık Araç Açıklaması 14 Mayıs, 2014 02:36 Güncelleme: 14 Mayıs, 2014 02:36 Taşlıçay Sosyal Yardımlaşma'da Kiralık Araç Açıklaması

 

Geçtiğimiz günlerde internet basınında yapılan haber ile ilgili olarak açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Taşlıçay S.Y.D.V olarak 6 ay önce sosyal incelemelerin yapılması ve diğer işlerde kullanmak üzere pikap türü arazi aracı kiralanmıştır. Aracın kira bedeli bahsi geçtiği gibi 5000 TL. değil 2500 TL. dir. Bu bedel ihtiyaç sahiplerine dağıtılan sosyal yardım kaleminden değil Genel müdürlükten gönderilen idari kalemden harcanmaktadır. Dolayısı ile ihtiyaç sahiplerinin yardımının kesilip araç alındığı tamamen yalandır. Yapılan incelemelerde hanelerin ihtiyaç sahibi olup olmadığının tespiti noktalarındaki kriterleri bakanlık belirlemiştir. Haberde geçtiği gibi evde köpek var vb. ithamlar devlet ciddiyetiyle ve Hak bilinci ile hareket ettiğimiz gerçeğine gölge düşüremeyecektir. Bu çirkin ithamları internet basınına yakıştıramıyoruz.

Yapılan haber ile ilgili Taşlıçay Sulh Ceza Mahkemesine haberin kaldırılması için başvuruda bulunulmuş ve mahkeme kararı doğrultusunda kaldırılmıştır. İnternet basınında yapılan ve yapılacak olan haberler noktasında daha duyarlı-hassas ve kişi-kurum haklarını zedelemeyecek ve zarar vermeyecek içerikte haber yapılmasını  tüm basın mensuplarından rica ediyoruz.

Vakıf Başkanımız hakkında yapılan ithamları eshefle kınıyor hakedenin fazlasıyla vakıftan faydalanması, hak etmeyenin Beyt-ül mala el uzatmasının önüne geçilmesi düsturu ile hareket edildiğinin bilinmesini kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz.

 

Taşlıçay S.Y.D.V

Vakıf Müdürü Canan KARAKOYUN

Taşlıçay Sosyal Yardımlaşma'da Kiralık Araç Açıklaması

 

Yorum Ekle