SON DAKİKA

Taşlıçay Eğitim Sen Basın Açıklaması yaptı

Taşlıçay Eğitim Sen; Herkes şunu iyi bilmelidir ki kobanê bizim onurumuzdur. Fırat akmasa da, Dicle kurusa da kobanê düşmez, düşmeyecektir. 09 Kasım, 2014 14:42 Güncelleme: 09 Kasım, 2014 14:42 Taşlıçay Eğitim Sen Basın Açıklaması yaptı
Taşlıçay Eğitim Sen üyesi arkadaşlarımız hakkında 9 Ekim tarihinde Genel Merkezimizin aldığı grev kararına katıldıkları gerekçesiyle soruşturma açılmıştır.

Ülke genelinde yüz binlerce memur vahşi, kapitalist, taşeron,barbar ve kan emici bir örgüt olan IŞİD(DAİŞ) tarafından Kobanê kantonunda sergilenen saldırılara tepkisini grev yoluyla ortaya koymuşlardır. Sendikamızda bu eksende anayasal bir hak olan grev hakkını kullanarak iki günlük iş bırakmaya gitmiştir.


Ancak ilçemizde greve giden Eğitim Sen üyesi arkadaşlara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından keyfi olarak soruşturma açılmıştır. Soruşturma kapsamında 7 Kasım Cuma günü 20 arkadaşımız müdürlüğe çağrılarak ifadeleri alınmıştır.


 

Soruşturmayı yürüten müfettişler, Kobanê yerine Irak ve Suriye'deki olaylar bahane edilerek greve gittiğimiz için hakkımızda soruşturma açıldığını bildirmişlerdir.. Biz ise grevin anayasal bir hak olduğunu, grevin başta Avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde bulunduğunu, sendikamızın grev kararı ırak ve suriyedeki iç karışıklıklar değil IŞİD saldırıları altındaki kobanêye destek için yapıldığını belirttik. Fakat gerek Türkiye kentlerinde, gerek Ortadoğu ' da, gerekse dünyanın çoğu ülkesinde Kobani deki vahşet ve Rojavadaki direniş için insanlar meydanlara çıkarken sendikamızın yasal çerçevede almış olduğu grev kararına uymuş olmamız bize suç olarak lanse edilmeye çalışılıyor. Bu da bize ilçede bazı odakların devreye girdiğini göstermektedir.


Biz eğitimi esas alan bir sivil toplum hareketi olarak eğitimin yanında toplumsal, ekonomik, kültürel ve sanatsal yönden gelişecek hak kayıplarına karşı sesimizi çıkardık, çıkarmaya devam edeceğiz. Baskılara, soruşturmalara, kadrolaşmaya, hukuksuz tutumlara karşı her ne olursa olsun duruşumuzdan ve ilkelerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Herkes şunu iyi bilmelidir ki kobanê bizim onurumuzdur. Fırat akmasa da, Dicle kurusa da kobanê düşmez, düşmeyecektir.

Selam ve saygılarımızla….

TAŞLIÇAY EĞİTİM SEN İLÇE TEMSİLCİLİĞİ

 

Yorum Ekle