SON DAKİKA

TAHSİLAT ZAMANI

SURİYE'DE, AFGANİSTAN'DA, UKRAYNA'DA ve bir çok savaş alanında neler oluyor kimsenin umurunda değil. savaş cephelerinin haritada gösterimi yok şuradayız buradayız üstünlük bizde diyen yok. ÇÜNKÜ; İnsanlar korku içerisinde yaşıyor artık. 30 Mart, 2020 06:54 Güncelleme: 30 Mart, 2020 06:54 TAHSİLAT ZAMANI

TAHSİLAT ZAMANI

Hesap edemedi insanoğlu.

Yüzyıllardır tüketti, topladı, saldırdı ve yok etti.

Kendisine ait olmayan ne varsa acımasızca parçaladı ve çekti aldı.

Benim olsun bizim olsun dedi. Paylaşmak istemedi.

SURİYE'DE, AFGANİSTAN'DA, UKRAYNA'DA ve bir çok savaş alanında  neler oluyor kimsenin umurunda değil. savaş cephelerinin haritada gösterimi yok şuradayız buradayız üstünlük bizde diyen yok.

ÇÜNKÜ; 

İnsanlar korku içerisinde yaşıyor artık. 

Herkes birbirinin yüzüne şüphe ile bakar oldu. Hiç bir şeye dokunamaz kimseyle yan yana gelip konuşamaz hale geldik. Evlere kapanıp yetkililerin iki dudağı arasından çıkan cümlelere kilitlendik. hatta dokunduğumuz her şeyden kuşkulanır olduk. bir nevi paranoya yaşıyoruz.

Korku içerisinde yaşıyor ve çaresizce bekliyoruz.

Virüs insanlığı sıraya dizdi hizaya soktu resmen. 

Güzel bir habere hasret kaldı kulaklarımız.

Baharın o cıvıltılı müjdecileri yok şimdi.  

Bir aşı bulunsun ve insanlık kurtulsun diye. Yalvaran gözlerle bakıyoruz olan bitene.

Dünya teslim olmuş durumda.

Yok mu bizi kurtaran?

Acımasız batı dünyası ve emperyal sömürücülerin imdadına, yine insanlık adına beğenmedikleri dışlayıp ambargo uyguladıkları Çin ve Küba yetişti. Nerede kaldı batı çağdaşlığı ve medeniyeti. Coronavirüs Avrupa Birliği’ni darmadağın etti. Tüm ülkeler sadece kendini kurtarma peşinde. Herkes kapılarını kapattı. Altı yüz Fransız doktor dava açtı. Amerika’nın virüsü Çin'e bıraktığı söyleniyor. Çinliler bir açıklama beklerken ABD'de ise tık yok. İngiliz gemisi denizin ortasında mahsur kaldı. Hiç bir devlet sahip çıkmadı gemiye. O beğenmedikleri Sosyalist Küba Devlet'i açtı kapılarını mahsur kalan insanlara. Üstelik te tedavi ederek.

Hangi devletlerin acımasız zalim oldukları, hangilerinin ise yardımsever ve merhametli insancıl oldukları ortaya çıktı bu dönemde. İtalyanlar boğularak ölürken Çinliler doktor sağlık ekipmanları ve dev kargo uçaklarıyla yetiştiler. İtalyanların Çinlileri alkışladığı nerde görülmüş? Tüm bunlar insanlık adına yapıldı. Kapitalizm de, Liberalizm de, Karma ekonomi düzeni de yerle bir oldu. Batılı devletler kendi halklarına sahip çıkamadı. Avrasya'nın çalışkan devletleri Türkiye dahil dünya devletlerine test kiti yolladı. Biz Türkiye olarak 19. Yüzyılda Hıfzıssıhha Enstitüsü'nün çalışmalarıyla Çin'e kolera aşısı göndermiştik. Şimdi ise bu milli kurumumuzun yeniden açılmasını istiyoruz.

Coronavirüs savaşında başta sağlık çalışanları olmak üzere emniyet güçlerimiz, resmi ve gayriresmi tüm bileşenleri yürekten alkışlıyorum.

Geçmiş olsun başın sağolsun! Yorgun Dünya ve Türkiye’miz.

YAPMAYIN ŞUNU;

Zengin zümresinin evdekal çağrıları çokta gerçekçi değil çünkü 3 yıl yatsa evinde hiç bir sıkıntı yaşamayacak bu insanlar.

Elinizden geliyorsa fakir ailelerle evdekal videoları çekin ve sıkıntılarını dinleyin. Rabbim herkesin ve ülkemizin yardımcısı olsun.

Yorum Ekle