SON DAKİKA

Son Dakika 04 Haber Sitesi ; Tüm derdimiz Doğubayazıt

11 Eylül, 2021 18:58 Güncelleme: 11 Eylül, 2021 18:58 Son Dakika 04 Haber Sitesi ; Tüm derdimiz Doğubayazıt

Doğubayazıt ilçesinin sorun, sıkıntı ve ihtiyaçları hakkında yazılar yazıyor vatandaşlarımızın daha duyarlı olması için uyarılarda bulunuyoruz. Bu bir gerçek ki eşi benzeri bulunmayan memleketimiz hergün geriye gidiyor.

Gençlerinin uyuşturucuya bulaşması, hergün hırsızlık yapması, küfürlü konuşmaları, saygıyı unutmaları, örf, adet, gelenek ve göreneklerini unutmaları, büyüklerine saygılarını unutmaları, şehir içindeki adabı ve saygıyı bilmemeleri ve daha doğrusu bilmek istememeleri gibi yüzlerce sıkıntı sıralayabiliriz. 

Ne yazık ki bu yazdıklarımız gerçek.

Doğubayazıt ilçesinde artık gelişi güzel her kaldırımı işgal etmek, yayalar yol  vermemek, ailelere saygılı olmamak, araçlarla şehir içinde süratli gitmek, şehir içinde ortalığa tükürmek, sokak ortasında burnunu temizlemek ve daha ileri gidersek sokak ortasında lavabosunu yapmak acı gerçeklerimiz haline geldi. 

Bize neler oluyor ve nereye gidiyoruz ?

En ufak birşeyde kavga etmek için bahane arıyor tartışıyoruz. Birbirimize saygımız ve sevgimiz kalmadı, gençlerimiz uyuşturucu batağına giriyor gençlerimizi sormuyor ilgilenmiyoruz. Onları kendi haline bırakmış kendi sorunlarını çözmelerini bekliyor ve bu büyük yanlışı yapıyoruz. Çocuklarımıza hergün telefon ve tabletleri saatlerce veriyor ve neye girdiğini sorgulamıyor ne yaptığını sormuyoruz. 

Doğubayazıt böyle miydi ?

Hayır! doğubayazıt'ta saygı, sevgi, hoşgörü, örf, adet, gelenek, görenek, değer vardı. Örnek bir şehirdi! 

Tekrar uyarıyoruz lütfen özellikle gençlerimize sahip çıkalım, onlara hergün kızmak yerine onlarla arkadaş olup dertlerini dinleyelim, çevreye, komşulara, mahalleye, arkadaşlara, akrabalara saygılı olup önyargılı olmayalım. Unutmayalım ki hepimizin ailesi var, önce kendimiz sonra ailemizi ve sonra toplumumuzu düzeltmek mümkündür. Hiçbirşey yapmadan toplumun düzelmesini bekleyemeyiz.

Yorum Ekle