SON DAKİKA

Silvan'da HDP heyetine sert müdahale

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 10 gündür devam etmekte olan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarda halka destek olmak için ilçeye doğru harekete geçen HDP heyetine polis sert müdahale etti. 12 Kasım, 2015 12:43 Güncelleme: 12 Kasım, 2015 12:43 Silvan'da HDP heyetine sert müdahale

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, İzmir MilletvekiliErtuğrul Kürkçü ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in de aralarında bulunduğu heyettekiler önce darp edildi, ardından da plastik mermilerle ateş açıldı.

Silvan'da kuşatma altında olan mahallelere girmeye çalışan heyetin içinde yer alan Kürkçü, yaşananları Diken'e anlattı. Kürkçü, “Mahalle girişindeki cami önüne geldiğimizde polis, TOMA'larla önümüzü kesti. Hiçbir konuşma ya da uyarı olmaksızın su sıkmaya, gaz fişeği atmaya başladılar. Daha sonra ellerindeki kalkanlarla, fiziksel şiddet kullanarak bizi dağıtmak istediler” diye konuştu.

Darp edilmelerinin ardından tansiyonun yükseldiğine dikkati çeken Kürkçü, “Arbede çıktı. Bu defa plastik mermilerle üzerimize ateş açtılar. Bir kısmımız cami avlusuna, bir kısmımız da Silvan Belediyesi binasına sığındık. Dağılmamızın ardından çevredeki kahvehaneler, benzin istasyonları, evler ve işyerleri de polisten nasibini aldı” dedi.

Önemli olanın kuşatma altındaki mahalleler olduğuna işaret eden Kürkçü, sözlerine şöyle devam etti: “Mahallelerden kötü haberler geliyor. Helikopter ve tanklarla rastgele ateş açıldığını duyuyoruz. Biran önce buna bir son verilmeli. Şuan belediye binasındayız ve sesleri duyuyorsunuz… TOMA'larla belediye binasına doğru gelmeye başladılar!”

Yorum Ekle