SON DAKİKA

‘Serhat’ın Çocukları Doğada’ Proje Ekibi Rektör Alma’yı Ziyaret Etti

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit ve programa katılan öğrenciler Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti. 19 Ağustos, 2020 03:38 Güncelleme: 19 Ağustos, 2020 03:38 ‘Serhat’ın Çocukları Doğada’ Proje Ekibi Rektör Alma’yı Ziyaret Etti

‘Serhat’ın Çocukları Doğada’ Proje Ekibi Rektör Alma’yı Ziyaret Etti

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit ve programa katılan öğrenciler Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti.

Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr.  Üyesi Belkıs Muca Yiğit’in Yürütücülüğünde ‘Serhat’ın Çocukları Doğada’ İsimli TÜBİTAK Projesi Başladı. Türkiye Genelinde Açılan “4004 Doğa Eğitimi Ve Bilim Okulları Destekleme Programı 2019/1 Çağrısı” Kapsamında Kabul Edilen Proje, Iğdır Bilim Ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) Eğitim Alan Üstün Yetenekli 20 Öğrenci Ve Farklı Üniversitelerden Alanında Uzman Akademisyenlerin Katılımı İle Gerçekleştiriliyor. Söz Konusu Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Ve Programa Katılım Gösteren 20 Öğrenci, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı Makamında Ziyaret Etti.

Iğdır, Kars, Ağrı ve Artvin illerini kapsayan projede öğrencilerin aktif olarak katılacakları bir doğa eğitimi verileceği belirtildi. Öğrenciler ve proje ekibi Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile görüşerek projenin içeriğine dair bilgi paylaşımında bulunduktan sonra projenin açılış toplantısı Iğdır Üniversitesi Mediko Sosyal 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Alma, “Bilgi Toplum İle Buluşturularak Yaygınlaştırılmalı”

TÜBİTAK projesinde görev alan akademik personelin ve öğrencilerin kendilerine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ‘Serhat’ın Çocukları Doğada’ projesi ile bilginin toplum ile buluşturularak yaygınlaştırılması gerektiğinin mesajını verdi. Rektör Alma ayrıca, bu tarz projelerin katılımcıların merak duygularını, araştırma ve sorgulama yeteneklerinin geliştirilmesi konusunda bir farkındalık yaratacağını vurguladı.

“Projenin Amacı Öğrencilerin Doğa ve Toplumu Anlayabilmesini Sağlamak”

Rektör Alma’nın kendilerini gösterdiği misafirperverliklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunan Dr. Öğr. Üyesi Muca Yiğit ise, projenin temel amacının hedef kitle olarak belirlenen üstün yetenekli öğrencilere bölgede yer alan milli park, tabiat parkı ve ekolojik - biyolojik öneme sahip alanları, müzeleri, yaban hayvanlarıyla buluşabilecekleri alanları ve bu alanlar bazında biyolojik ve ekolojik obje, kavram, doğal olay ve oluşumların tanıtılması olduğunu söyledi. Ayrıca Muca Yiğit konuşmasında şunlara değindi. “Öğrencilerin doğa ve çevresindeki sosyal dokuyu bir dershane ve bir laboratuvar gibi algılayarak doğa ve toplumu anlayabilme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmanın, projenin amaçları arasında yer alıyor. Katılımcılar için, sosyal, bilimsel, teknolojik ve kültürel yönlerini de kapsayacak biçimde, doğanın gerçek dilini kullanarak, çevre eğitiminde disiplinler arası ve bütüncül bir eğitim-öğretim programı geliştirebilecek ve doğa farkındalığı oluşturulacaktır. Projemizde hedeflenen bu doğa farkındalığının yanında özel yetenekli öğrenciler için sosyalleşme, özgüven ve sorumluluk artımı da şüphesiz çıktılar arasında yer alacaktır” şeklinde konuştu.


Yorum Ekle