SON DAKİKA

Sağlık Bakanı Dr. Koca: "Maskesiz yaza giriyoruz"

15 Nisan, 2022 12:52 Güncelleme: 15 Nisan, 2022 12:52 Sağlık Bakanı Dr. Koca: "Maskesiz yaza giriyoruz"

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Sakarya'da "Bilim Kurulu haftaya okullarda maske kullanımı dahil çok önemli kararlar alacak" dedi ve geçen yılı hatırlattı: "Maskeli son yazımız olacak demiştim [...] en kötü günlerimiz arkada kaldı."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, incelemeler için geldiği Sakarya'da Valilik ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken koronavirüs vaka sayılarında yaşanan düşüşü gündeme getirdi ve maske zorunluluğuyla ilgili yeni kararlar alınacağını duyurdu. 

Salgın geriliyor, 19 ilde yoğun bakımda hasta sayısı sıfır 

Halen birçok kentte yoğun bakım servislerinde koronavirüs hastası olmadığını belirten Sağlık Bakanı, "Salgının seyri bu dönemde giderek etkisini azaltmaya başladı. Özellikle sıfır vaka olan illerimiz, sıfır yatan hastası olan illerimiz ve sıfır yoğun bakım hastası olan illerimiz olmaya başladı. Şu an 19 ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır.

"Her geçen gün bunun azaldığını görüyoruz. Ağrı'da, Uşak'ta, Gümüşhane'de, Bayburt'ta, Artvin'de yoğun bakım yataklarımızda şu anda hastamızın olmadığını söyleyebiliriz. Buna benzer toplam 19 ilimizde yoğun bakım yataklarımızda şu anda hastamızın olmadığını söyleyebiliriz" dedi.

"Maskeli son yaz" geride kaldı

Koronavirüs sürecinde en kötü günlerin geride kaldığını dile getiren Bakan Koca, "Hatırlarsanız geçen yıl 'Bu maskeli son yazımız olacak' demiştim. O dönem çok inanan olmamıştı. Geldiğimiz noktada, bahar geldi ve o yaza giriyoruz." dedi.

Giresun'da da üç ay önce söylediği "En kötü günlerimiz geride kaldı, endişe etmeyin" sözünü anımsatan Koca, "O dönemde de özellikle bilim insanı arkadaşlarımız biraz endişeyle yaklaştılar. Yine aynı şeyi söylüyorum. Endişe etmeyiniz. En kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun" dedi. 

Bilim kurulu haftaya okullarda maske konusunda "önemli kararlar" alacak

Bilim Kurulu'nun haftaya toplanacağını söyleyen Bakan Koca, "Bilim Kurulu [...] en önemli toplantılarından birini yapacak. Özellikle maske başta olmak üzere bu anlamda alınacak önemli kararlar olacak. Maskenin en yoğun uygulandığı yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske konusunu da haftaya Bilim Kurulu değerlendirmiş olacak" dedi.

Yorum Ekle