SON DAKİKA

Rusya: ÖSO ve Kürtlerle görüşüyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımıcısı Bogdanov, Özgür Suriye Ordusu ve Kürt güçlerin de içinde olduğu bir dizi Suriyeli grupla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek 'Her gün telefonda görüşmelerimiz oluyor' ifadesini kullandı. 30 Ekim, 2015 03:52 Güncelleme: 30 Ekim, 2015 03:52 Rusya: ÖSO ve Kürtlerle görüşüyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov, Özgür Suriye Ordusu ve Kürt güçlerin de içinde olduğu bir dizi Suriyeli grupla görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. RİA Novosti haber ajansına demeç veren Bogdanov, Suriyeli örgütlerle yapılan görüşmelerle ilgili bir soruya yanıt olarak şöyle konuştu:

"Her gün telefonda görüşmelerimiz oluyor. Moskova, Paris ve İstanbul'da da bire bir görüşmelerimiz oluyor. Suriyeli muhaliflerin neredeyse her grubuyla görüşüyoruz. Ulusal Koordinasyon Komitesi, Ulusal Koalisyon ve birçok demokratik, çoğulcu yapı ile görüşmelerimiz oluyor. Doğal olarak Kürt güçlerle de görüşüyoruz."

 

'ÖSO TEK BİR KOMUTA MERKEZİNİN OLMADIĞINI SÖYLÜYOR'

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yetkilileriyle de bire bir görüşmeler yaptıklarını belirten Bogdanov, bazı ÖSO yetkililerinin haber ajanslarına verdikleri demeçlerde Moskova ile görüşmediklerini söylemelerinin nedenlerine dair soru karşısında da şunları söyledi:

"ÖSO'yu temsil ettiklerini söyleyen birçok kişiyle görüştüm. Kahire'de de görüşmelerim oldu. Moskova'ya da birçok kişi geldi. Hepsi ÖSO'yu temsil ettiklerini söylüyor. Diğer taraftan da tek bir komuta merkezlerinin ya da komutanlarının olmadığını söylüyorlar." (Sputnik)

 

Yorum Ekle