SON DAKİKA

Rektör Alma'dan Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 10 Aralık, 2019 03:22 Güncelleme: 10 Aralık, 2019 03:22 Rektör Alma'dan Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Rektör Alma'dan Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

 

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Rektör Alma, mesajında; “10 Aralık 1948'de kabul edilen 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ilk maddesinin, bütün insanların özgürlük, onur ve haklar bakımından eşit olduklarını belirttiğini unutmamak gerekir. Gerçekte eşitliğin hiçbir zümre, sınıf, ırk, renk, cinsiyet ve millet adına bozulamayacağına yönelik varılan bu büyük toplumsal sözleşmenin salık verdikleri, medeniyet şiarının geldiği yüksek aşamaya da işaret eder. Bugün gelinen bu yüksek aşamadan geriye dönüş mümkün değildir. Eğer bunun emareleri görülüyorsa bunların medeniyete karşı birer meydan okuma olarak not edilmesi ve büyük mücadeleler sonunda elde edilen kazanımların korunması için herkesin yeniden düşünmesi gerekir. İnsanlık, medeniyetin geldiği bu yüksek düzeyi korumak ve buna yönelik meydan okumalara cevap üretmekle yükümlüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, kardeşlik anlayışının yeniden ve güçlü bir şekilde tesis edildiği bir dünya adına 'Dünya İnsan Hakları Günü'nü' kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle