SON DAKİKA

Rektör Alma ve Beraberindeki Heyetin Artvin Çoruh Üniversitesi Ziyareti İş Birliği İle Sonuçlandı

20 Mart, 2021 08:24 Güncelleme: 20 Mart, 2021 08:24 Rektör Alma ve Beraberindeki Heyetin Artvin Çoruh Üniversitesi Ziyareti İş Birliği İle Sonuçlandı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ve Prof. Dr. Selahattin Çelebi, ziyaret ettikleri Artvin Çoruh Üniversitesi'nde çeşitli protokollere ve iş birliklerine imza attı.

Rektör Alma ve beraberindeki heyet Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve heyeti ile görüşerek iki üniversite arasındaki akademik iş birliğinin artması amacıyla çeşitli protokollere imza atarak ortak gerçekleştirilebilecek projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Rektör Alma ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ve Prof. Dr. Selahattin Çelebi'nin ziyareti kapsamında ayrıca Artvin Çoruh Üniversitesi'nde yer alan Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tıbbi-Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ormancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma merkezi gibi çeşitli araştırma merkezleri gezilerek buralardaki çalışmalar hakkında bilgi alındı. Ortak gerçekleştirilebilecek Ar-Ge projeleri, çalıştay, seminer, konferans gibi çeşitli akademik faaliyetler ve iki üniversite arasındaki mevcut altyapı laboratuvar imkanlarının projeler kapsamında karşılıklı olarak kullanılabilmesi amacıyla imzalanan iş birliği protokolü sayesinde iki üniversite arasındaki akademik çalışmaların ve iş birliğinin arttırılması amaçlanmakta olup ziyaret, karşılıklı hediyeleşme ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

IÜ Haber Merkezi

Yorum Ekle