SON DAKİKA

Peşmerge ile Şii milisler arasında çatışma

Kerkük'ün Xûrmatu ilçesinde Peşmerge Güçleri ile Heşdi Şabi milisleri arasında çatışma yaşandı. 12 Kasım, 2015 12:45 Güncelleme: 12 Kasım, 2015 12:45 Peşmerge ile Şii milisler arasında çatışma

Xûrmatu Peşmerge Güçleri ile Heşdi Şabi milisleri arasında yaşanan gerginlik çatışmaya dönüştü.

Kerkük'ün Xûrmatu ilçesinde Peşmergeler ile Şii milisler arasında yaşanan çatışmada 3 milis öldü, 2 milis yaralandı.

Konu hakkında Basnews'e konuşan Xûrmatu Peşmerge Güçleri Komutanı Kesmal Esed,''Peşmergeler ilçedeki anayolun kontrolünü sağladıktan sonra onlara ait bir karargahı kapatınca bize saldırmak istediler. Bu yüzden çatışma yaşandı'' ifadelerini kullandı.

Kesmal Esed, çıkan çatışmada 3 Heşdi Şabi milisinin öldüğünü 2 milisin de yaralandığını belirterek, ''2 milis Peşmegeler tarafından tutuklandı. Bu çatışmada bir Peşmerge de yaralandı'' dedi.

İlçede şu anda durumun sakin olduğunu belirten Xûrmatu Peşmerge Güçleri Komutanı Kesmal Esed,Peşmerge'nin olası bir saldırıya hazırlıklı olduğunu belirtti.

Peşmerge Güçleri'nin Kerkük kentini kontrol etmesi üzerine Heşdi Şabi olarak bilinen Şii milis güçleri birçok kez Xûrmtu'da yaşayan Kürdleri kaçırmış, ev ve işyerlerine el koymuştu.

Xûrmatû Kaymakamı Şelal Ebdûl, Peşmerge Bakanlığı'ndan ilçeye güç göndermesini ve Şii milislerin bu uygulamalarının önüne geçilmesini istemişti. Bu talep üzerine Peşmerge Bakanlığı Xûrmatu ilçesinin çevresine Peşmerge birliklerini konuşlandırmıştı.

Yorum Ekle