SON DAKİKA

Patnos'ta köy ve mahalle muhtarlarına yönelik eğitim semineri düzenlendi

Patnos'ta köy ve mahalle muhtarlarına yönelik eğitim semineri düzenlendi 19 Nisan, 2019 11:51 Güncelleme: 19 Nisan, 2019 11:51 Patnos'ta köy ve mahalle muhtarlarına yönelik eğitim semineri düzenlendi

Patnos Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda, Kaymakam Ümit Altay başkanlığında yapılan seminerde, İlçe Yazı İşleri Müdürü Sıraç Doğan tarafından muhtarlara görev ve sorumlulukları anlatıldı.


Eğitimin koordinasyonunu ve sunumunu yapan Doğan, şöyle konuştu:

“1829 yılından bugüne kadar faaliyetlerini sürdüren muhtarlık müessesesi demokrasinin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Muhtarlık, yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisidir. Muhtarlar, vatandaşların kolay ve hızlı şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli role sahiptir.”


Seminer, devlet hiyerarşisinin tanıtılması, merkezi yönetim, il ve ilçe yönetimi, mahalli idare yönetimi, muhtarlık müessesesi ve organları, muhtarların görev, yetki ve sorumlulukları ile Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS) tanıtımının yapılmasıyla son buldu.

 

Yorum Ekle