SON DAKİKA

Milletvekili Çelebi: Öğretmenlerimiz istikbalimizin mimarlarıdır

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, en zor ve kutsal görevi ifa eden mesleklerin başında öğretmenliğin geldiğini belirterek, “Öğretmenlerimiz sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan değil; yetiştiren, eğiten, öğrencisinin içindeki cevheri açığa çıkaran ve işleyen kişidir. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi. 23 Kasım, 2019 04:59 Güncelleme: 23 Kasım, 2019 04:59 Milletvekili Çelebi: Öğretmenlerimiz istikbalimizin mimarlarıdır

Milletvekili Çelebi: Öğretmenlerimiz istikbalimizin mimarlarıdır

 

 

“Öğretmenlerimiz istikbalimizin mimarlarıdır”

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, en zor ve kutsal görevi ifa eden mesleklerin başında öğretmenliğin geldiğini belirterek, “Öğretmenlerimiz sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan değil; yetiştiren, eğiten, öğrencisinin içindeki cevheri açığa çıkaran ve işleyen kişidir. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 'beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi' şiar edinmiş medeniyetin mensupları olarak tarih boyunca öğretmenlere büyük değer verdiklerini söyledi. Bilgi, tecrübe ve irfanla çocukları ve gençleri geleceğe hazırlayan öğretmenlere şükran duyduğunu belirten Milletvekili Çelebi, “Öğretmenlerimiz, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin mimarlarıdır. Öğretmenlerine hak ettiği değeri vermeyen hiçbir toplumun geleceği olmaz. Gençlerimizin iyi yetiştirilmeleri, sorumluluk sahibi olmaları, medeniyet değerlerini özümsemeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri milletimizin istikbali açısından büyük önem taşıyor. İşte milletimizin istikbali için, mesleklerinin kutsiyetine ve hassasiyetine uygun olarak ülkemizin dört bir köşesinde layıkıyla çalışan öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmamızda en büyük güvencemiz olan öğretmenlerimizle birlikte, 17 yıllık dönemde yapılan yatırımlar ve geliştirilen projelerle ulaştığımız seviyeyi koruyacak, eğitimde kaliteyi daha da yükselteceğiz” diye konuştu.

Öğretmenleri, yeni bir dünyanın kurulmasında yol gösterici ve ahlaklı bir neslin yetişmesinde öncü olduğunu sözlerine ekleyen Çelebi, şunları söyledi:

“Siz bir mum ışığı biz de o mumdan yararlanan öğrencileriz. Türkiye Cumhuriyeti; çağı, bilimin ışığında sizlerin gayreti ile yakalayacaktır. Sevgiyle, şefkatle, ilgiyle, bilgiyle, emekle bu kutsal görevi yerine getiren, kırmadan, kızmadan, yormadan, kendilerine bahşedilen özel sabırla insan yetiştiren öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz. Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere başta görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, tüm zorluklar arasında fedakarca çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”


Yorum Ekle