SON DAKİKA

Makarna ölçülü tüketildiğinde şişmanlatmıyor

İtalya'da yapılan bir araştırma ile makarnanın şişmanlatmadığı ve hatta obezite riskini bile düşürdüğü ortaya çıktı. 14 Ağustos, 2016 08:37 Güncelleme: 14 Ağustos, 2016 08:37 Makarna ölçülü tüketildiğinde şişmanlatmıyor

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, zayıflamak için makarnanın günlük hayattan tamamen çıkarılmasının yanlış olduğu ileri sürüldü.

"Beslenme ve Diyabet" isimli bilim dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, Akdeniz usulü beslenme, vücut kütle endeksinin sağlıklı bir seviyede kalmasını sağlıyor, bel çevresinin ölçüsünün azalmasına yardımcı oluyor.

Amerikanın Sesi'nin haberine göre İtalya, Pozzili'de bulunan Akdeniz Nörolojik Enstitüsü'nün yaptığı araştırmada, 23 binden fazla kişinin beslenme alışkanlıkları incelendi.

Uzman Licia Iacoviello, "Makarna genel olarak, zayıflamak istiyorsanız, önerilmeyen bir yiyecektir ve hatta tamamen günlük öğünlerin içinden çıkarılır. Ancak araştırmamız gösterdi ki bu tutum oldukça yanlış" ifadelerini kullandı.

Ancak Iacoviello, makarnanın ölçülü tüketilmesi gerektiğini ve taze meyve-sebze, tahıllar, zeytinyağı gibi Akdeniz usulü beslenmenin en önemli besin kaynaklarının yanında yenmesinin önemini vurguladı.

 

Yorum Ekle