SON DAKİKA

Kurdukları turizm kompleksi ile Ağrı Dağı ve Hazreti Nuh'un Gemisini anlatıyorlar

17 Haziran, 2020 00:50 Güncelleme: 17 Haziran, 2020 00:50 Kurdukları turizm kompleksi ile Ağrı Dağı ve Hazreti Nuh'un Gemisini anlatıyorlar

Kurdukları turizm kompleksi ile Ağrı Dağı ve Hazreti Nuh'un Gemisini anlatıyorlar

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 120 dönüm alan üzerine kurulan turizm kompleksi ile Ağrı bölgesi üzerine yapılan araştırmalarla ilgili halka bilgi veriliyor.Türkiye ve dünya üzerinden özellikle Ağrı Dağı, Hazreti Nuh'un Gemisi ve bölge için yazılan eserleri baz alarak oluşturulan kütüphanede sergileyen dağcı Ahmet Ertuğrul, Ağrı Dağı'nın karşısında ve Hazreti Nuh'un gemisinin izi olduğu belirtilen Telçeker köyü bölgesinde kurduğu 120 dönüm alan üzerindeki turizm kompleksi ile vatandaşlara hizmet veriyor.

Zafer Önay 

Turizm kompleksi yetkilisi Zafer Önay, 120 dönüm alanda inşa ettikleri Hazreti Nuh'un Gemisi maketi ve oluşturdukları kütüphane ile turistlere, vatandaşlara kültürel hizmet sunmayı öncelediklerini belirtti.

Önay, "Burası Doğubayazıt'a 15 kilometre uzaklıkta bir alan. Turizmci arkadaşımız Ahmet Ertuğrul tarafından yapıldı. Gelen ziyaretçiler Hazreti Nuh'un Gemisi maketini görmeleri ve kütüphanemizi ziyaret etmeleri hem kendilerini ve hem de bizi mutlu ediyor. İlerleyen zamanlarda gerek gelen araştırmacılar ve gerekse turistler kütüphanemizden istifade edecekler. Burada üç çeşit otel binamız, yüzme havuzumuz, piknik alanımız gibi 120 dönüm üzerine inşa ettiğimiz turizm kompleksimiz var." dedi.


Kütüphanenin kapsamı hakkında da bilgi veren Önay, "Kütüphanemiz Urartu, Hz. Nuh’un Gemisi ile ilgili kitapları barındırıyor. Ağrı Dağı, Hazreti Nuh’un Gemisi ile ilgili bugüne kadar yazılmış kitaplar, yapılmış araştırmalar, kitaplaştırılmış sempozyum kaynaklarının ve bu bölge ile ilgili çalışmaların yapıldığı kaynakların sergilendiği bir alandır burası." şeklinde konuştu.   

Kaynak:(İLKHA)


Yorum Ekle