SON DAKİKA

Kumluca köyünde Muhammedî coşku vardı

Kumluca köyünde Muhammedî coşku vardı 13 Nisan, 2014 02:57 Güncelleme: 13 Nisan, 2014 02:57 Kumluca köyünde Muhammedî coşku vardı

ygamber Sevdalıları platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Kumluca köyünde düzenlenen Yürüyen Kur'an H.z. Muhammed (s.a.v.) adlı mevlit programına köy sakinleri yoğun katılım gösterdi.

 

Hamza Yılmaz'ın sunuculuğunu yaptığı program, Ahmet Dursun'nun okuduğu Kur'an-ı Kerimle tilavetiyle başladı.

 

Ardından Vahdet İlahi Grubu'nun okuduğu Mevlid-i Şerif  ile devam  etti.

 

Programda Kürçe bir konuşma yapan Halim Koç ,Hz. Muhammed(s.a.v.) gibi bir  Peygambere ümmet kıldığı için hamd-ü sena ettikten sonra,   ” Allah u Teala  Kur'an-ı Kerimde, ' Ey Muhammed! Biz seni ancak alemlere rahmet olasın diye gönderdik.' demesi ile, ümmeti olduğumuz Peygamberin ne denli rahmet dolu olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu. O'nun (s.a.v.) gelmesiyle dünyaya rahmet dağıldı.  O'nun (s.a.v.) gelmesiyle insanlık kurtuluşa erdi. Bakın bunun kıyasını yaparak durumu somutlayalım. O (s.a.v.) gelmeden önce ve O (s.a.v.) geldikten sonra diye bir mukayese yapalım. O'nun (s.a.v.) gelişi ile bizi ve dünyamızı aydınlatmadan önce insanlık ve dünya harap ve karanlık bir vaziyetteydi. Kız çocuklarının insan yerine konulmadığı ve kadınların bir mal veya bir eşya gibi alınıp satıldığı bir zamanda dünyaya gelişiyle şereflendiren Allah Resulü (s.a.v.) bu vahşete  son vermiş ve kız çocuklarını Allah'ın verdiği bir hediye ve kadın ve eşlerimizi ise, Allah'ın verdiği bir emanet kılmıştır. Şimdi soruyorum size, bugün şu kalabalık arasında kızlarını diri diri gömen var mı? Tabii ki yok ve olamaz çünkü, artık insanlık O'nun (s.a.v.) gelişiyle vicdanlarında cemre oluştu ve kara kışlarımıza bahar geldi.”  dedi.

 

Halim Koç, konuşmasının devamında, ” Bakın Allah Resulü ile tanışmadan önce Mekke'de bir Bilal vardı. Siyahi fakir ve köle bir Bilal. Kimsenin değer vermediği, kendilerince insan yerine konulmayan bir Bilal. Ama rahmet Peygamberini tanıdıktan sonra  'Hazreti Bilal (ra)' oldu. O kimsenin selam bile vermediği Bilal (r.a.) İslam ordusunun üzerine komutan oldu. Öbür yanda  Ömer vardı, insanların yanından geçmeye korktukları Ömer. Sokakta onu görünce yollarını değiştirdikleri Ömer. Ama O'nun (s.a.v.) gelişiyle nasıl ki dünya adalet buldu  ise, Ömer'de bundan payını alıp ümmetin başına Halife oldu. Adaleti dillere destan oldu ve o da Hazreti  Ömer(ra) oldu. İşte böylece İslam, insanı insan, daha sonra aziz eder.” ifadelerini kullandı.

 

Halim Koç konuşmasının son bölümünde,  “ Kim  kimi seviyorsa, onunla beraber haşr olunacak. O yüzden gelin, kimi sevdiğimizi gözden geçirelim, kimi kendimize önder ve lider kabul ettiğimizi bir daha düşünelim. Önderi ve lideri Hz. Muhammed(s.a.v.) olmayan, hem bu dünyada hem de öbür dünyada kaybetmiştir.” sözlerine yer verdi.

 

Konuşmadan sonra Vahdet İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler ile katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

 

Ardından bir konuşma yapan Şahin Sonar,” Allah Resulünden yıllar önce bahsedilip geldi ve halen Allah  Resulü(s.a.v.) övmekle bitiremediler ve bitiremeyecekler de. Hatta şunu size diyeyim ki yeryüzündeki bütün ağaçlar kalem olsa ve bütün denizler de mürekkep olsa, yine Resulullah'ı  (s.a.v.) övmeye ve anlatmaya yetmeyecektir. Çünkü O'nu Allah sevdi ve yeryüzünde bulunan bütün canlılara O'nu (s.a.v.) sevdirdi.Ve hatta cansız varlıklara bile Allah kendi Resulünü sevdirtti. Hz. Aişe annemiz Resulullah (sav) için şöyle buyurmuştur; 'O yürüyen bir Kur'an'dır. Yani Resulullah'ın yaşayışıyla Kur'an'ın arasında hiç bir fark yoktur. Kur'an'da da Resulullah için şöyle buyurmuştur; 'Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resûlünde  güzel bir örnek vardır. Resulullah ise şöyle buyuruyor; ' Ben size iki şey bırakıyorum, bunlara sarılırsanız kurtuluşa erenlerden olursunuz, birincisi Kur'an-ı Kerim diğeri ise benim sünnetimdir.' Bakın Allah (c.c) Resulüne uymamızı istiyor, ve yine O'nu (s.a.v.) en iyi tanıyan eşi Hz Aişe (r.a.) annemiz de O'nun (s.a.v.) Allah'ın istediği gibi yaşadığını söylüyor.”  dedi.

 

Sonar, sözlerini şöyle noktaladı:” Amacımız Allah'ın rızasına ermek ise, bizler en iyi şekilde kulluğumuzu ifa edelim ve birinci aşama olarak da,  Resulullah'ı (s.a.v.)  iyi tanımak zorundayız. Nasıl yaşamış, ne yapmış, kimlerle arkadaşlık yapmış, kimlerden uzak durmuş ve onun mektebinden mezun olan insanlar neler yapmıştır, bunları iyi bilelim.  İkinci aşama olarak da, bildiklerimizi en ince ayrıntısına kadar hayatımıza geçirelim.”

 

Program yapılan dua ve sonrasında 'Her Eve Bir Kur'an-ı Kerim' kampanyası  kapsamında  programa katılan-katılmayan tüm köylülere Kur'an-ı  Kerim dağıtıldı. (Hasan Özbay-İLKHA)

 

 

Yorum Ekle