SON DAKİKA

Küçük Leyla'nın davasında babasının amcasının oğlu tahliye edildi

Ağrı'da geçen yıl Ramazan Bayramı'nda gittiği dedesinin köyünde kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan babasının amcasının oğlu "mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre, dosyasın gelmiş olduğu aşama" sebebiyle 17 ay sonra tahliye edildi. 19 Aralık, 2019 07:26 Güncelleme: 19 Aralık, 2019 07:26 Küçük Leyla'nın davasında babasının amcasının oğlu tahliye edildi

Küçük Leyla'nın davasında babasının amcasının oğlu tahliye edildi

Ağrı'da geçen yıl Ramazan Bayramı'nda gittiği dedesinin köyünde kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan babasının amcasının oğlu "mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre, dosyasın gelmiş olduğu aşama" sebebiyle 17 ay sonra tahliye edildi.

 

 

Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk davada küçük kızın ailesinin avukatın bürosuna giderek, "Biz şikayetçi olmayacağız, sen davaya gelme" dediği ortaya çıkmış ve Aydemir ailesi sanıklardan şikayetçi olmamıştı. Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanık savunmalarını dinledikten sonra amca Yusuf Aydemir'in de tutuklu yargılanmasına karar vermişti. Tutuklu yargılanan Mehmet Ali Aydemir ise "mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre, dosyasın gelmiş olduğu aşama" sebebiyle tutuklandığı günden tam 17 ay sonra tahliye edildi.

Duruşmanın 2. celsesi ise 21 Şubat tarihinde görülecek.

Kaynak: İHA


Yorum Ekle