SON DAKİKA

Kim Kardashian'ın Anadolu'dan gelen soyağacı çıkarıldı

ABD'li sosyete güzeli Kim Kardashian atalarının doğduğu topraklara gitme planı yaptıklarını söyleyince İngiliz basını, ailenin Türkiye'deki soyağacını haber yaptı. 07 Şubat, 2015 05:27 Güncelleme: 07 Şubat, 2015 05:27 Kim Kardashian'ın Anadolu'dan gelen soyağacı çıkarıldı

İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesi, Kardashian ailesinin bu yıl Ermenistan'a yapacağı yolculuktan yola çıkarak ailenin soyağacını derledi.ABD'li magazin ve reality şov yıldızı Kim Kardashian, önümüzdeki nisan ayında kardeşleri Khloe ve Kourtney Kardashian'la birlikte atalarının doğduğu topraklara gitmeyi planlıyor. İngiliz Daily Mail gazetesi bu haberden yola çıkarak Kardashian ailesinin soy ağacını derledi.

KAHİN UYARDI, ABD'YE GİTTİLER

Kökenleri Ermenistan-Türkiye sınırındaki Kars'ın Karakale ilçesi ve Erzurum'a dayanan Kardashian ailesinin ABD yolculuğu ilginç bir hikâyeye dayanıyor. Kardashian'ın baba tarafından dört jenerasyon önceki ataları Saghatel 'Sam' Kardashian ile Hrepsema 'Horom' Yüzbaşıyan'ın 1888 yılında ilk çocukları yani Kim kardashian'ın büyük büyük babası Tatos Kardashian dünyaya geldi. Ancak 1852 yılında aile Karakale'de yaşarken, 11 yaşındaki kahin Efim Gerasemovitch Klubniken, Kardashian ailesini “Burada çok kötü şeyler olacak kan akacak, bir an önce gidin” uyarısı yaptı. Klubinken'e inanan Kardashian'lar önce kara yoluyla Almanya'ya ulaştı. Ardından da gemiyle 1913'te ABD'ye ulaşarak yeni bir hayat kurdu.

BABAANNESİ ERZURUM'DAN ABD'YE GÖÇTÜ

Diğer tarafta ise Kim Kardashian'ın babaannesinin ailesi Erzurum'dan kaçarak ABD'nin California eyaletine göç etti. 1917'de Kim Kardashian'ın büyük annesi Helen Arakelian dünyaya geldi. Helen Arakelein ve Arthur Kardashian şu an ABD'nin magazin gündeminden düşmeyen Kardashian ailesinin babası Robert Kardashian'ı dünyaya getirdi. Aile, ABD'ye ilk geldiği yıllarda geçimini çöp toplayıcılığı yaparak sağladı, daha sonra et paketleme işine girerek zengin oldu ve şöhret basamaklarını yavaş yavaş tırmandı.

 

Yorum Ekle