SON DAKİKA

"Kendimizi 3-5 saniye ile kurtardık"

Kurbanlık parası ve ziynet eşyasını sel sularının götürdüğü Uğur Yılmaz: "Kendimizi 3-5 saniye ile kurtardık" 13 Temmuz, 2020 03:08 Güncelleme: 13 Temmuz, 2020 03:08 "Kendimizi 3-5 saniye ile kurtardık"

"Kendimizi 3-5 saniye ile kurtardık"

Kurbanlık parası ve ziynet eşyasını sel sularının götürdüğü Uğur Yılmaz: "Kendimizi 3-5 saniye ile kurtardık"

Kars'ta dün etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selde zarar gören köylerde ekiplerce başlatılan çalışmalar sürüyor. 

Selim ilçesine bağlı Başköy köyünde, sel nedeniyle bazı ev ve ahırlar zarar gördü, birçok hayvan telef oldu.

Köyün üst tarafında bulunan setlerin şiddetli sağanak nedeniyle patlaması sonucu medana gelen selde köyün içinde geçen kanal taş ve kayalarla doldu. Kanalın yakınında evi bulunan selzede Uğur Yılmaz ve eşi sel sularından son anda kurtuldu.

Evin içini tamamen sel sularıyla dolan ve bir çok ev eşyası sel suların kaptıran Yılmaz'ın evi kullanılamaz hale geldi. Kurban bayramı dolayısıyla sattığı hayvanları ve eşinin ziynet eşyalarını da sel suları nedeniyle kayboldu. 

Selzede Uğur Yılmaz yaptığı açıklamada, ses ve gürültü üzerine dışarı çıktıklarını ifade ederek, "Eşimle birlikte çay içiyorduk bir gürültüyle dışarıya kaçtık o anda sel vurdu. İçeride olduğumuzda sel olduğunu çözemedik, ses ve gürültüyle dışarı koştuk. Selden kendimizi zor kurtardık 3-5 saniye ile kurtulduk." dedi.

Evin tamamında hasar oluştuğunu ve bazı bölümlerinin de yıkıldığını anlatan Yılmaz, "Eşimiz ziynet eşyası, kurbanlıklarımız vardı onları satmıştık onları parası evdeydi. Yaklaşık 50 bin lira kurbanlık parası, 30 bin lira da ziynet eşyası vardı onları hepsi gitti. Beyaz eşyalarımızı, buzdolabı, çamaşır makinesi bütün herşeyimizi su vurdu aldı götürdü. Bu olaydan dolayı çok mağdur olduk, durumumuz ortada, derenin suyu şu anda evin içinde akıyor, evin her tarafı harabe, Allah herkese yardım etsin, yetkililerden bize yardımcı olmasını istiyoruz. Büyüklerimiz bize yardımcı olurlarsa Allah razı olsun, olmazsalar da Allah razı olsun yapabileceğimiz birşey yok şu anda." diye konuştu.

Yorum Ekle