SON DAKİKA

KASAPLARA YÖNELİK DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

19 Şubat, 2021 12:07 Güncelleme: 19 Şubat, 2021 12:07 KASAPLARA YÖNELİK DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla, gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar, genel kuralların kontrolünü 5996 sayılı Kanun kapsamında yürütmektedir.

Bu amaçla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli Gıda Kontrol Görevlileri, Belediye Ekipleri ile beraber İl Merkezinde bulunan kasaplara yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde; kasaplardaki genel teknik/hijyenik şartları, satılan etlere ait kesim raporu, izlenebilirlik, soğuk zincir şartlarının uygunluğu, karkas etlerde resmi damga kontrolü ve et ve et ürünleri tebliğine uyulması konularına önem verildi, işletme yetkilileri bilgilendirildi. Eksiklik görülen konularda işletme yetkililerine gerekli uyarılar yapılarak, eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.

Denetimler ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN; “Halkımızın sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin güvence altına alınması için denetimlerimiz  5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununu çerçevesinde devam etmektedir. İl Müdürlüğümüzde görevli Gıda Kontrol görevlisi personelimiz tarafından denetim çalışmalarına ek olarak işletme sahiplerine genel hijyen, özel hijyen gereklilikleri, ekipman ile ilgili hususlar, personel hijyeni konularında gerekli bilgilendirmelerde yapılmaktadır. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde gıda işletmelerinde alınması gereken tedbirlerle ilgilide işletmelere tekrardan bilgilendirmeler yapılıyor. İl Müdürlüğümüz insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edecektir.” dedi.


Yorum Ekle