SON DAKİKA

Kars Harakani Devlet Hastanesinde bir ilk!

Türkiye’de nadir görülen Anevrizma adı verilen dış beyin baloncuğu ameliyatı, Kars Harakani Devlet Hastanesinde ilk defa gerçekleştirdi. 07 Ağustos, 2020 09:33 Güncelleme: 07 Ağustos, 2020 09:33 Kars Harakani Devlet Hastanesinde bir ilk!

Kars Harakani Devlet Hastanesinde bir ilk!

Türkiye’de nadir görülen Anevrizma adı verilen dış beyin baloncuğu ameliyatı, Kars Harakani Devlet Hastanesinde ilk defa gerçekleştirdi.

Volkan KARABAĞ

Kars Harakani Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi polikliniğine, başında şişlik meydana geldiği gerekçesiyle başvuran 15 yaşındaki Muhammet Berke Koç isimli çocuğun beyin damarının dış tarafta oluşan şişkinlik ameliyat sonrası giderildi.

Tıp literatürüne Anevrizma adı verilen damar baloncuğu hastalığına yakalanan Koç, Beyin Cerrahi Uzman Dr. Fatih Yoldaş tarafından yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kars’ta ilk defa yapılan dış beyin baloncuğu ameliyatını gerçekleştiren Beyin Cerrahi Uzmanı Fatih Yoldaş gazetecilere yaptığı açıklamada, “Muhammet Berke Koç isimli hastamız ailesi ile birlikte hastanemiz polikliniğine gelerek sol şakak kısmında yağ bezesine benzer bir şişkinlik olduğunu ifade etti. Bizlerde hastamızın tomografi filmlerini çektik ancak hastamızın kafasında bulunan yağ bezesi olmadığını gördük şişkinliğin sebebi Damar Baloncuğu dediğimiz “Anevrizma” adını verdiğimiz bir probleme rastladık. Daha sonra hastamızı ameliyat etmek için hazırladık ve başarılı süren ameliyat sonrası hastamızın başında oluşan “Damar Baloncuğu” tamamen ortadan kaldırılarak hastamızın sağlığına kavuşturmuş olduk. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi iki gün içerisinde taburcu edeceğiz.” dedi.

Bu hastalığın Türkiye’de nadir görüldüğü kaydeden Dr. Yoldaş, “Anevrizma dediğimiz bu damar problemi vücudun birçok yerinde damarlarda ortaya çıkabilen bir durum beyin cerrahisi alanın da ise daha çok beyin içerisinde rastlıyoruz bu duruma, ancak beynin dışında rastlanan vakalar çok nadiren olan vakalardır. Yani hastamız bu nadir görülen hastalığa yakalanmıştı. Bizler Harakani Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi ekibi olarak bu hastamızın ameliyatını üslendik ve sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz. Bu ameliyatımız Kars ilimizde ilk defa yapılmış oldu. Bu hastalık genelde başını bir yere şiddetli çarpma sonucu oluşmakta, ama bazen de hiçbir sebebi olmadan da ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Özellikle kan dolaşımının olmamasını etkiler ameliyat sonrası artık hastamızın o damarında da kan dolaşımı oluşmaya başladı.” şeklinde konuştu.

Başında bir şişlik meydana geldiğini, kendisinin de bu şişliği yağ bezesi zannettiğini ve hemen doktor Fatih Yoldaş’a gelerek muayene olduğunu söyleyen Muhammet Berke Koç ise, “Doktorumuz hemen tomografi çekti bize yağ bezesi olmadığını söyledi. Tanıyı koyduktan sonra beni ameliyat etti ve şuan sağlık durumum iyi. Ameliyat olmaktan korkuyordum ancak ameliyat sonrası korkacak bir şey olmadığını gördüm, şuan kafamdaki şişliğin gitmesi beni çok mutlu etti, doktoruma çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Ekle