SON DAKİKA

Kadınlar: Savaşa karşı her yerde ses çıkaralım

Kadınlar: Savaşa karşı her yerde ses çıkaralım 25 Temmuz, 2015 03:20 Güncelleme: 25 Temmuz, 2015 03:20 Kadınlar: Savaşa karşı her yerde ses çıkaralım

Barış İçin Kadın Girişimi'nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Reyhanlı, Diyarbakır ve Suruç saldırılarını kınamak ve savaşa karşı ses çıkarmak için tava, zil, tef, tencere, darbuka, düdük ve davullarıyla Kadıköy'de eylem düzenledi.

Barış İçin Kadın Girişimi'nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar savaşa karşı ses çıkarmak için Kadıköy'de eylem düzenledi.

Saat 19.00'da Kadıköy'deki Eminönü iskelesinde “savaşa karşı ses çıkar” eylemi düzenleyen girişim, eylemde tava, zil, tef, tencere, darbuka, düdük, davullarla, slogansız, bayraksız ve flamasız şekilde savaşa karşı seslerini yükseltti.

Eylemde “Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç. Savaşa karşı kadınlar mücadeleye” pankartı açtı. Ellerinde tencere ve tavalarla Kadıköy Beşiktaş iskelesine zılgıtlarla yürüdü.

'Barış için her yerde ses çıkaralım'

Burada basın açıklamasının Türkçesini Nükhet Sırman, Kürtçesini ise Xunav Altun okudu.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bundan 4 yıl önce bir soğuk Aralık günü 34 Roboski'li genç insanı toprağa vermiştik. Sorumluları bulunmadı, yargılanmadı. Şimdi zehir gibi bir Temmuz günü 31 genç erkek ve kadın onların yanına düştü. Roboskilileri öldükten sonra tanıdık. Bu sefer katliama uğrayanlar yaşarken yoldaşımız, arkadaşımızdı.

“Bursa Barış İçin Kadın Girişimi'nden Ferdane Kılıç oğluyla beraber 270 çocuk, kadın ve erkeğin İŞİD tarafından daha bir kaç hafta evvel yollarda, sokaklarda, evlerinde katledildiği Kobanê'ye gidiyordu; kütüphane kurmaya, orman kurmaya, sağ kalmış çocuklarla buluşmaya. Ferdane yok artık…

“'Açıklama yapıyorlardı. Büyük bir gürültü geldi. Kendime geldiğimde yanımdaki gencecik bedenler satranç taşları gibi devrilmişti' diyor bir görgü tanığı. O düşenlerden Cebrail daha yeni Roboski'ye gitmiş, geri kalan çocuklar hakkında yazmıştı. 'Et yiyemeyenler var mangal yapmayalım' derdi hep diyor kuzeni.

“Kimimiz yüzünden hiç gülümseme eksik olmayan Ezgi'yi, kimimiz Beşiktaş'tan Polen'i, kimimiz Maltepe'den Duygu'yu, kimimiz Kadiköy'den Ece'yi, kimimiz Gezi'den, Validebağ'dan tanıyoruz elinden Trabzonspor bayrağını düşürmeyen Koray Çapoğlu'nu.

“Çok güzel insanlardı tanığız.

“Kendi elleriyle yaptıkları boncukları satmış, kazandıkları parayla oyuncak almış Kobanê'ye gidiyorlardı.

“Bulunduğumuz her yerde barış için toplanalım, her yerde barış konuşalım, ölülerimize yas tutalım, yaşayanlara sahip çıkalım. Barış için her yerde ses çıkaralım.

Barış İçin Kadın Girişimi eylem için yaptığı çağrıda, Reyhanlı'da, Diyarbakır'daki HDP mitingi ve son olarak Suruç'taki bombalı saldırıları hatırlatarak “Katliamlarla hep barış içinde yaşama umudumuz hedef alındı. Ama biz kadınlar, savaşın en ağır yaşandığı günlerde, Kobanê'den insanların akın akın geldiği zamanda Suruç'taydık. Savaşın ne anlama geldiğini çok iyi bildiğimiz için, barışta ısrarcı olduğumuz için o dayanışmanın bir parçasıydık, parçasıyız” demişti.

Yorum Ekle