SON DAKİKA

Kadına Yönelik Şiddete Karşı mücadele için toplanıldı

26 Kasım, 2020 10:09 Güncelleme: 26 Kasım, 2020 10:09 Kadına Yönelik Şiddete Karşı mücadele için toplanıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi.


        Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 2020 yılında yürütülen faaliyetler değerlendirilerek mevcut durum analiz edildiği toplantıya Vali Varol’un yanı sıra İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalık Karabulut, Ağrı Belediye Başkan V. Kasım Bulan, Vali Yardımcısı Yusuf Cıbır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen ve ilgili kurum müdürleri katıldı.


        Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mücadele edilmesi gereken önemli bir sorun alanı olarak varlığını sürdürmekte; kadının ekonomik ve toplumsal yaşamda daha aktif ve üretken olmasının önüne geçtiği gibi toplumun sosyal, kültürel, ekonomik ve politik yönlerden geri kalmasına neden olmaktadır. Bu kapsamda, 11. Kalkınma Planı’nın “Daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye” vizyonu doğrultusunda, kadınların kalkınma sürecine daha etkin bir şekilde katılımının sağlanması ve her alanda hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmaları noktasında çalışmaların yürütüldüğünü,  kadına yönelik şiddetle mücadelenin, çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesiminin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirdiğini belirten Vali Varol, kadınlarımıza verdiğimiz her desteğin ailelerimizi ve dolayısıyla toplumumuzu daha güçlü kılacağına inandığını vurguladı.


        25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, ilgili kuruluşların katılımıyla, aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ele alındığı, alınan tedbirlerin değerlendirilerek yapılması planlanan faaliyetlerin belirlendiği toplantı, 81 ilde Valilerin başkanlığında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.


Yorum Ekle