SON DAKİKA

IŞİD'e katılmak üzere Adana'ya gelen 38 kişi yakalandı

Adana'da IŞİD'e katılmak üzere Azerbaycan, Endonezya, Irak, Kırgızistan, Tacikistan, İran ve Afganistan'dan gelen 15'i çocuk, 10'u kadın toplam 38 kişi yakalandı. 10 Kasım, 2015 04:30 Güncelleme: 10 Kasım, 2015 04:30 IŞİD'e katılmak üzere Adana'ya gelen 38 kişi yakalandı

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesi Bahçeşehir Mahallesi'nde bir evde çok sayıda yabancı uyruklu şahısların kaldığı ve buradan da Suriye'ye gidecekleri ihbarını aldı.

Eve yapılan baskında Azerbaycan, Endonezya, Irak, Kırgızistan, Tacikistan, İran ve Afganistan uyruklu 15'i çocuk, 10'u kadın, 13'ü erkek toplam 38 kişi yakalandı. Polis bu şahıslara yer temin eden ve Suriye'ye geçişlerini sağlayacak olan H.Ö. ve İ.G. isimli iki kişiyi de gözaltına aldı.

Yabancı uyruklu şahıslar emniyete getirilip ifadeleri alındı. Şahısların Adana'ya turistik amaçlı geldiklerini söyledikleri öğrenildi. Yabancı uyruklu şahıslar ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıpa getirildi.

ANNE KUCAĞINDA BİBERONLA MAMA İÇİYOR

38 yabancı uyruklu şahıstan 15'inin çocuk olduğu görüldü. Sağlık kontrolüne giderken bir bebeğin annesinin kucağında hiç bir şeyden habersiz biberonla mama içmesi dikkat çekti.
Yabancı uyruklu şahıslar basın mensuplarına da çekim yaptıkları için tepki göstererek, "Film mi çekiyorsunuz, neden çekiyorsunuz" dedi. Sağlık kontrolünün ardından göçler idaresine götürülen şahıslar, buradan da memleketlerine gönderildi.

Yabancı uyruklu şahıslara yer temin eden ve onları Suriye'ye götürecek olan 2 zanlının da sorgusu devam ediyor.

 

Yorum Ekle