SON DAKİKA

İshakpaşa Sarayında, Ağrı Esintileri Sergisi Açıldı

22 Ekim, 2021 10:23 Güncelleme: 22 Ekim, 2021 10:23 İshakpaşa Sarayında, Ağrı Esintileri Sergisi Açıldı

İshak Paşa Sarayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen  IC İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer’in Ağrı Esintileri Sergisi’ne Açıldı.

Ağrı Esintileri Sergisi’nin Açılış Programı'nda konuşan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol Varol: “Ecdadımızın bu topraklara nakşettiği bu harika eserin çatısı altında, İshak Paşa Sarayı’nda böyle güzel bir etkinlikte beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu yıl Ağrı’mızın potansiyelini ortaya koyabilmek, bu güzide mekanın tanıtımını sağlamak ve ilimizi güzel vesilelerle gündeme getirebilmek amacıyla yaz ve bahar aylarını kapsayan İshak Paşa Sarayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında çeşitli faaliyetler gerçekleştirdik. Her platformda dile getirmeye gayret ettiğim gibi bugün de dile getirmek istiyorum;  Ağrı’mızın çok önemli potansiyelleri var. Bu şehir çok önemli değerlere sahip. Bizler bu potansiyellere ve değerlere inanarak hemşehrilerimizin ayağa kalkmasına olanak tanımak ve şehrimizin enerjisini ortaya koyabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bugün, Ağrılı olmamasına rağmen önce eğitimci kimliğiyle sonra ilimize birçok alanda çok büyük katkı sunan IC İbrahim Çeçen Vakfı vasıtasıyla uzun yıllardır Ağrı’da çeşitli alanlarda faaliyetler yürüten Meral Dinçer’in katkılarıyla düzenlenen Ağrı Esintileri Sergisi’nin açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından, İshak Paşa Sarayı’nda düzenlenen serginin Ağrı'ya ve sanatseverlere hayırlı olması temennisiyle kurdele kesilerek açılış gerçekleştir.

Eserleri hakkında Dr. Meral Dinçer’den bilgi alan Vali Varol, Valilik koordinesinde yaz boyunca düzenlenen ve devam eden kültür ve sanat etkinlikleri ile vatandaşların sanatla buluştuğu ve  Ağrı'nın kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtılmasının hedeflendiğini belirtildi.

22-23-24 Ekim tarihlerinde İshak Paşa Sarayı’nın ev sahipliğinde hemşehrileri ve sanatseverleri ağırlayacak olan sergideki eserleri inceleyen Vali Varol, "toprağı sanata dönüştüren ve bunu yaparken de Ağrı’mızın değerlerini somutlaştıran Dr. Meral Dinçer’i tebrik ediyorum" dedi.  

Yorumlar
H
Heso Mizmizo2 yıl önce

Doğubeyazıtin adı var kendisi yok. Doğubeyazıtta etkinlik olur doğubeyazıtli unutulur. Doğubeyazıtin insanına değil sarayına gölüne çukuruna tepesine değer veriyorlar. En iyi doğubeyazıtli ölü sessiz suskun doğubeyazıtlidir.

Yorum Ekle