SON DAKİKA

İshak Paşa Sarayında kar temizliği yapıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayında biriken karlar, görevliler tarafından kar püskürtme makinesi ve küreklerle temizlendi. https://ilkha.com/kultursanat/ishak-pasa-sarayinda-kar-temizligi-yapildi-113308 17 Ocak, 2020 08:47 Güncelleme: 17 Ocak, 2020 08:47 İshak Paşa Sarayında kar temizliği yapıldı

İshak Paşa Sarayında kar temizliği yapıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayında biriken karlar, görevliler tarafından kar püskürtme makinesi ve küreklerle temizlendi.

Ağrı kent merkezine 100 kilometre uzaklıkta bulunan, Osmanlı Devleti'nin Lale Devri'nde inşa edilmiş en etkileyici mimari örneklerinden biri olan kartal yuvası görünümlü İshak Paşa Sarayı, her mevsim ayrı bir güzellikle ziyaretçilerini ağırlıyor.


Bahar aylarında renk renk çiçekleriyle, kışın da karlar altındaki görünümüyle ziyaretçilerini hayran bırakan İshak Paşa Sarayı, kar yağışı ile sarayda tarihi yapının zarar görmemesi ve ziyaretlerin aksamadan sürmesi için avluda biriken karlar, kar püskürtme makinesi ve görevlilerce küreklerle temizlenmesi de ziyaretçiler tarafından ilgiyle izleniyor.



Doğubayazıt ilçesinin 5 kilometre doğusunda, bir dağın yamacındaki tepe üzerine 1685'te inşasına başlanan ve 1784'te tamamlanan Saray, Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devrindeki son büyük anıt yapısı olarak nitelendiriliyor. 18'inci yüzyıl Osmanlı mimarisinin en belirgin ve seçkin örneklerinden olduğu kadar, sanat tarihi yönünden de önemli bir değere sahip olan saray bölümü 2 kat ve 366 odadan oluşuyor. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)



Yorum Ekle