SON DAKİKA

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

04 Mart, 2021 07:11 Güncelleme: 04 Mart, 2021 07:11 İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında Ağrı'da yürütülen çalışmalar ve alınacak ilave tedbirlerin görüşüldüğü İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleşti.

 Ağrı Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Varol’un yanı sıra Vali Yardımcıları, Ağrı Belediyesi Başkan Yardımcısı Kasım Bulan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen ile diğer kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ve meslek odaları temsilcileri katıldı.  

 Toplantıda konuşan Vali Varol: “Hepimizin gayreti, halkımızın kurallara riayeti ve birliktelikle alınmış başarılı bir sonuçla düşük riskli iller arasında yer aldık. Bunun sonucunda ülkemizde en az tedbirlerin uygulandığı iller içerisindeyiz. Bu başarıya ulaşmak kadar bu durumda kalabilmek de oldukça önemli. Bu noktada hepimize büyük sorumluluk düşüyor.” dedi.

Kontrollü normalleşme ile “Dinamik Denetim Modeli”ne geçildiğini belirten Vali Varol: “ Belirli kurum ve kuruluşların üzerinde bulunan denetim sorumluluğu, hassas dönemin göçmesi ile birlikte diğer kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının da dahil edildiği bir sürece dönüştü. Bugün bu durumun ana prensiplerini değerlendirmek, uygulanacak rehberlik edici faaliyetleri konuşmak ve gerektiğinde uygulanacak cezai işlemleri istişare etmek amacıyla bir aradayız.” dedi.

Toplantıda yapılan bilgilendirme sunumunun ardından, Kontrollü Normalleşme Döneminde uygulanacak olan “Dinamik Denetim Modeli”ne ilişkin detaylar ele alındı.

Yorum Ekle