SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesi Aldez Dezenfeksiyon Kutusu Seri Üretimine Başladı

Iğdır Üniversitesi tarafından AR-GE çalışmaları ve laboratuvar testleri tamamlanan, Aldez Dezenfeksiyon Cihazlarının ilk modeli olan Aldez Dezenfeksiyon Kutusu DK 1.0 seri üretimine geçildi. 01 Temmuz, 2020 03:47 Güncelleme: 01 Temmuz, 2020 03:47 Iğdır Üniversitesi Aldez Dezenfeksiyon Kutusu Seri Üretimine Başladı

Iğdır Üniversitesi Aldez Dezenfeksiyon Kutusu Seri Üretimine Başladı

Iğdır Üniversitesi tarafından AR-GE çalışmaları ve laboratuvar testleri tamamlanan, Aldez Dezenfeksiyon Cihazlarının ilk modeli olan Aldez Dezenfeksiyon Kutusu DK 1.0 seri üretimine geçildi.

Dezenfektan kutusu üretimi ve söz konusu yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma şunları aktardı. “Covid-19 virüsü ile dünya gündemine oturmuş olan ve bir pandemiye dönüşerek bütün dünya ülkelerini tehdit eden korona hastalığı, ülkemizde de çeşitli etkilere sebep olmuştur. Bu salgın bize şunu göstermiştir ki, kendi kendine yetebilecek düzeyde yerli teknoloji ve üretimin desteklenmesi ve bu husustaki kalkınma hareketleri, ülkelerin bekası için hayati bir öneme sahip olmuştur. Iğdır Üniversitesi olarak, Aldez Dezenfeksiyon Kutusunu milletimizin hizmetine sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Aldez DK 1.0 cihazımızın kullanılmasının yaygınlaşması ile Covid19 dâhil virüs, bakteri, mantar ve maytlar artık sağlımızı tehdit edemeyecektir.”

Prof. Dr. Alma konuşmasının son bölümünde yerli ve milli olma konusunda üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapmaya çalıştıklarının mesajını vererek şöyle tamamladı. “Iğdır Üniversitesi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu yerli ve milli üretimlerin desteklenmesi çalışmalarına katkıda bulunmuş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza yerli ve milli üretime vermiş olduğu önem ve ülkemiz bilim insanlarının, üreticilerinin hizmet etmesinin önünü açmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum."

"Bu Logoda Sağlık Var"

Aldez Dezenfeksiyon Cihazları Üretim Sorumlusu ve Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Murat Şimşek ise şunları ifade etti. “Aldez Dezenfeksiyon Cihazlarının ilki olan DK 1.0 modelinin seri üretimine başlamış bulunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Aldez dezenfeksiyon cihazlarının özellikle korona salgını sonrasında artık vazgeçilmez bir hijyen sağlayıcı haline gelebileceğini söyleyebiliriz. Korona salgını sonrası değişecek dünya dengelerinde, ülkemizin söz sahibi bir rol üstlenmesi adına, milletimizin kalkınma hamleleriyle muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmasına katkı sunmaya devam edeceğiz. Artık halkımız, Aldez logosunu gördüğü her alanda kendisini güvende hissedebilir. Bu sebeple, “Bu Logoda Sağlık Var” sloganı ile yola çıkmış bulunuyoruz. Aldez dezenfeksiyon cihazları ile dezenfekte edilen eşyaların kullanıldığı her yerde sağlıklı bir hayat sürmeye devam edilmesi mümkün olacaktır. Iğdır Üniversitesi, ülkemize değer katacak üretimlerine devam edecektir. Projenin yürütücüsü ve çalışmalarımızın başında olan, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'ya teşekkür ederim. Milletimize hayırlı olsun."



Yorum Ekle