SON DAKİKA

“Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu 2” Kitabı Yayımlandı

22 Ocak, 2022 07:36 Güncelleme: 22 Ocak, 2022 07:36 “Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu 2” Kitabı Yayımlandı

Iğdır Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Süleyman Temel’in proje yürütücülüğünü yaptığı Prof. Dr. Murat Ünal, Prof. Dr. Bilal Keskin, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Gürbüz ve Dr. Öğr. Üyesi Barış Eren’in katkıları ile “Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu 2” kitabı yayımlandı.

Iğdır’da bulunan çayır-meralar ve bu meralarda bulunan bitkileri ortaya çıkarmak amacıyla hazırlanan “Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu” kitabının ikincisi yayımlandı. Proje koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Temel kitapla ilgili olarak şunları söyledi: “Iğdır coğrafyası sahip olduğu farklı yükselti, iklim, toprak ve topoğrafik yapı özelliklerinden dolayı daha fazla bitki türünü bünyesinden barındırdığını düşünüyorduk. Bu sebeple bu ikinci kitabımızdan daha önceden belirlenememiş bitki türlerini tespit ederek çayır mera vejetasyonunda yer alan türlerin tam listesini ortaya koymaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

“Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu” Çalışma Ekibinden Rektör Alma’ya Ziyaret

“Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu” çalışma ekibi, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret ederek kitabı takdim ettiler.

Üniversite yayın evinde basımı yapılacak olan kitap hakkında konuşan Rektör Alma, Iğdır coğrafyasının çok özel ve güzel olduğunu belirterek bu güzelliklerin gün yüzüne çıkması için emek veren, çalışmalar yapan “Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu” çalışma ekibini teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.

Yorum Ekle