SON DAKİKA

İçme Suyu Hattına Zarar Verilince Susuz Kaldılar

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde içme suyu hatlarına zarar verilen iki köyün sakinleri, su ihtiyaçlarını Murat Nehri ve komşu köylerden karşılıyor- Taşlıçay İlçe Özel İdare Müdürü Şengül: "İçme suyu ihtiyacını karşılayan kaynaklar henüz belirlenemeyen bir nedenle hasara uğratılmış. Köylerin susuz kalması üzerine bölgede incelemelerde bulunduk" 26 Ağustos, 2014 10:55 Güncelleme: 26 Ağustos, 2014 10:55 İçme Suyu Hattına Zarar Verilince Susuz Kaldılar
Taşlıçay ilçesinde içme suyu hattına zarar verilmesi sonucu iki köyün sakinleri, 15 gündür su sıkıntısı yaşıyor.

 

İlçeye bağlı Taşteker ve Kumlubucak köylerinin içme suyu hatlarına kimliği belirsiz kişilerce zarar verildi.

 

Boruların içerisine taş, naylon ve çamur doldurularak tahrip edilmesi sonucu susuz kalan vatandaşlar, ihtiyaçlarını Murat Nehri ve komşu köylerden karşılıyor.

 

Kumlubucak Köyü Muhtarı Erbil Hacıoğlu, içme suyu hatlarına zarar verilmesi sonucu susuz kaldıklarını söyledi.

 

Sorunlarının 15 gündür devam ettiğini, kendi imkanlarıyla çözmeye çalıştıklarını anlatan Hacıoğlu, köyün 15 kilometre uzağında bulunan Mozik dağından çıkan suyun geçtiği güzergahın köylüler tarafından temizlendiğini belirtti.

 

Buna rağmen halen sularının akmadığını ifade eden Hacıoğlu, "Köylülerimiz şimdilik su ihtiyacını komşu köyler ve nehirden karşılıyor. Bu konuda yardım edilmesini bekliyoruz" dedi.

 

Taşteker Köyü Muhtarı İbrahim Gürsoy ise arızanın olduğu bölgeye gittiklerinde üzeri açılan boruların içerisine taş ve poşetler doldurularak ezildiğini, depoların betonunun kırıldığını gördüklerini kaydetti.

 

Gürsoy, jandarma ve yetkililere bilgi verdiklerini, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını kaydetti.

 

Taşlıçay İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Şengül de yapılan başvurunun ardından hasar tespiti çalışması yapıldığını söyledi.

 

Vatandaşların yardımıyla gerekenin biran önce yapılacağını belirten Şengül, "Taşteker ve Kumlubucak köylerinin çeşme suyu ihtiyacını karşılayan kaynaklar henüz belirlenemeyen bir nedenle hasara uğratılmış. Köylerin susuz kalması üzerine bölgede incelemelerde bulunduk. Yaptığımız incelemelerin ardından su kaynaklarının bulunduğu alanda iş makinesinin çıkamayacağını anladık. Kaynakların bulunduğu alanda ancak insan gücüyle bir çalışma yapılabilir" dedi.

 

 

İçme Suyu Hattına Zarar Verilince Susuz Kaldılar

Yorum Ekle