SON DAKİKA

HDP'li vekiller oyunu kullandı

Hakkari kent merkezi ve ilçelerinde yoğun güvenlik önlemleri adlında oy kullanma işlemi devam ederken, HDP'nin Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Nihat Akdoğan Hakkari'de oylarını kullandı. 01 Kasım, 2015 10:28 Güncelleme: 01 Kasım, 2015 10:28 HDP'li vekiller oyunu kullandı

26. dönem milletvekili seçimleri için Türkiye bugün sandık başına giderken oy verme işlemi sabah saatlerinden itibaren başladı. 54 milyon 75 bin 851 seçmenin oy kullanacağı seçimler için özellikle doğu bölgesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 

Hakkari ve ilçelerinde 157 bin 296 seçmen sabah saatlerinde 510 sandıkta oy kullanmaya başlarken, polisin okul güzergahlarında çok sayıda zırhlı araçla güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

HDP'nin Hakkari Milletvekilleri Adayları Selma Irmak ve Nihat Akdoğan ile Hakkari Belediye eş başkanları Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun da oylarını kullandı.

Sabah saatlerinde belediye eş başkanı Fatma Yıldız ve parti yöneticileri ile birlikte 23 Nisan İlk Öğretim Okuluna gelen HDP'nin ikinci sıra adayı ve Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan bin 78 nolu sandıkta oyunu kullanırken, Belediye eş başkanı Fatma Yıldız da bin 087 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Burada kısa bir açıklama yapan Akdoğan, 7 Haziran seçimlerinde halkın sandığa yansıyan iradesine rağmen, tekrar sandığa gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, bugün kullanılacak olan oyların demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüğe vesile olmasını diledi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari birinci sıra Milletvekili adayı Selma Irmak ise belediye eş başkanı Nazmi Coşkun ve parti yöneticileri ile birlikte TOBB İl Öğretim Okuluna gelerek bin 016 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Selma Irmak, Türkiye'nin zorla ikinci bir seçime mahkum edildiğini vurgulayarak, halkın iradesinin yapılan tekrar seçimde de sandığa yansıyacağını söyledi.

Irmak şöyle konuştu: “Bu halk cenazeler gelmesin diye oy kullanacak. Analar daha fazla ağlamasın ve bu ülke diktatörlere kalmasın diye oyunu kullanacak. Bir kez daha söylüyoruz. Bu ülkede biz savaş yaptırmayacağız. Ve bu ülkede hiç kimseyi diktatör yaptırmayacağız. Bunun içinde oyumuzu barışa, kardeşliğe, kadın özgürlüğüne, gençliğe, ezilenlere ve bu ülkenin emekçilerine veriyoruz”

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 24 kişilik seçim izleme heyeti ise farklı okulları gezerek seçimleri izliyor.

Oy kullanan seçmenler, seçimin hayırlara vesile olmasını diledi.

Şuana kadar kent merkezi ve köylerde ciddi bir sıkıntı yaşanmazken, kent genelinde oy verme işlemi ise devam ediyor.

Yorum Ekle