SON DAKİKA

HDP'li milletvekiline plastik mermi

Hakkari'de Codlemerg Örenci Derneği'nin (CÖDER) yaptığı yürüyüşe polis müdahale etti. 12 Kasım, 2015 05:35 Güncelleme: 12 Kasım, 2015 05:35 HDP'li milletvekiline plastik mermi

Müdahale sırasında HDP Hakkari milletvekilleriAbdullah Zeydan'ın eline gaz fişeği kapsülü, Selma Irmak'ın da kulağına plastik mermi isabet etti. İki milletvekili hastanede tedavi gördü.

Hakkari'de CÖDER tarafından "Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın" sloganıyla yürüyüş düzenlendi. DBP Hakkari il binası önünde toplanan 150 kadar öğrenci grubuna, HDP'li Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan da katıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyen kalabalığın önü, kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı yanında kesildi. Zırhlı araçlardan yapılan anonslarla da grubun dağılmaması halinde müdahalede bulunacağı uyarısında bulunuldu.

HDP Milletvekilleri Irmak, Akdoğan ve Zeydan, bunun üzerine zırhlı araçların yanına giderekyürüyüşlerini demokratik bir şekilde yaptıktan sonra dağılacaklarını söyledi. Ancak, polis plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahalede bulunmaya başladı.

Ortalık savaş alanına dönerken, HDH milletvekillerinden Selma Irmak'ın kulağına plastik mermi çarptı, Abdullah Zeydan'ın da eline gaz fişeği kapsülü isabet etti. Milletvekilleri Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü.

IRMAK: HEDEF GÖZETİLEREK ATEŞ EDİLDİ

HDP Milletvekili Selma Irmak, "Biz polislerle konuşurken ateş edildi. Kulağıma plastik mermi çarptı. Çok yakın mesafede hedef gözetilerek ateş edildi. Hem gaz bombalarıyla hem plastik mermilerle bir anda ateş edildi" dedi.

 

Yorum Ekle