SON DAKİKA

HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışmalarına devam ediyor

HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışmalarına devam ediyor 26 Mayıs, 2015 08:15 Güncelleme: 26 Mayıs, 2015 08:15 HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışmalarına devam ediyor

HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışmalarına devam ediyor. Gittikleri her yerde halktan yoğun ilgi gören adaylar seçim çalışmalarına son hız devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında HDP Ağrı milletvekili adaylarından Berdan Öztürk, Leyla ZanaTutak'ta  Xevê (Erdal), Muşian (Soğuk Pınar), Şemê (Geçimli), Hecî Yusuf ( Hacı Yusuf) köylerini, Diğer adaylardan Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan ise Diyadin ilçesine bağlı Molakara, Tazekent, Caneqız (Kuşburnu), Davut, Taşkesen ve Hacıhalite bağlı Çoban mezrasında yurttaşları ziyaret etti.

 

 

TUTAK

Tutak Milletvekili adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk ve Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk  seçim çalışmalarını Ağrı'nın Tutak İlçesinde sürdürdü.  Tutak'ta  Xevê (Erdal), Muşian (Soğuk Pınar), Şemê (Geçimli), Hecî Yusuf ( Hacı Yusuf) köylerini ziyaret eden Milletvekili adayları yurttaşlardan yoğun ilgi gördü.  Yurttaşlarda sohbetinde tarihi bir süreçten geçildiğini vurgulayan Ağrı Milletvekili adayı Berdan Öztürk'' Ağrı'da her alanda halka zulüm ediliyor. Halkımızın gelir kaynaklarından biri olan şeker pancarı üretimine kota konuluyor. Süt fabrikası kapatılıyor. Hastalarımız yollarda ölüyor. Ağrı halkına bu zulüm politikasının uygulayanlara karşı tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız. Ağrı halkının bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğinden eminim. Zaten alanlarındaki coşkunuz, heyecanınız bunun en büyük kanıtıdır'' İfadelerini kulandı.

Ardından konuşan Leyla Zana Konuşmasında, '' Ağrı halkında yılların coşkusu, hasreti ve de özlemi vardır.  Bunun gözlerinizin içine bakarak görebiliyorum. HDP Türkmen'e, Azeri'ye, Kürd'e Laz'a, Türkiye halklarına şemsiye olmuş bir partidir. Gün partimizi sahiplenme günüdür. Bütün Türkiye halklarının sorunlarını ve çözüm önerilerini bünyesinde barındıran seçim beyannamemizin hayat bulması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Umuyoruz ki bu seçim kalıcı bir barışa vesile olur''dedi.

Daha sonra Saadet Partisi İlçe başkanlığında istifa ederek HDP'ye katılan Nevzat Özcan'a HDP rozetini takan Leyla Zana, Özcan'nınHDP'ye katılımının özellikle bu süreçte çok anlamlı olduğunu vurgulayarak bütün Kürt'leri HDP çatısı altında toplanmaya davet etti.

AĞRI MERKEZ

Gençlerden seçim çalışmalarına anlamlı destek.HDP Ağrı Gençlik Meclis üyeleri, seçim çalışmaları kapsamında kentin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi'nde stant açtı. Açtıkları stantta yurttaşlara HDP bildirileri dağıtarak HDP'nin "yeni yaşam" projesini anlatan gençler, yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Stantta ayrıca "Ağrı; hedef 4-0" yazılı tişörtleri dağıtılarak, halaylar çekildi.

 

DİYADİN

Halkların Demokratik Partisi Ağrı milletvekili adayları Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan seçim çalışmaları kapsamında Diyadin ilçesini ziyaret etti. Diyadin Belediye Eş başkanları, DBP ilçe Eş başkanları, HDP yöneticileri, il genel meclis üyeleri ve partili yurttaşlar milletvekili adaylarına eşlik ederek Molakara, Tazekent, Caneqız (Kuşburnu), Davut, Taşkesen ve Hacıhalite bağlı Çoban mezrasında seçim çalışmalarını sürdürdü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle