SON DAKİKA

GIDANI KORU SOFRANA SAHİP ÇIK KAMPANYASI BAŞLADI

10 Nisan, 2021 09:38 Güncelleme: 10 Nisan, 2021 09:38 GIDANI KORU SOFRANA SAHİP ÇIK KAMPANYASI BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülkemiz adına son yıllarda sürdürülebilir bir temelde gıda kayıp ve israfını azaltma konusunu gündemine almış olup, ulusal ve küresel ölçekte birçok çalışma yürütmektedir. 


 Bakanlığın koordinasyonunda ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde 20 Mayıs 2020 tarihinde Bakan Dr. Bekir PAKDEMİRLİ tarafından “Türkiye’nin Gıda Kayıpları ve İsrafının Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine İlişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” ile birlikte gıda kayıp ve israfının azaltılmasına yönelik olarak “GIDANI KORU” isimli büyük çaplı uluslararası bir kampanya uygulanmaya başlandı. 


 Bu BAĞLAMDA Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bir çalışma grubu oluşturulmuş gıda kayıp ve israfı açısından ülke genelinde yaygınlaştırılabilecek iyi uygulamaların sahada tespit edilmesi ve sorun ve çözüm önerileri ile yapılabileceklerin bulunduğu bir rapor hazırlanmış ve bu rapor Genel Müdürlüğümüne gönderildi.


Gıda tedarik zincirinde yer alan çeşitli aktörlerin ve tüketicilerin gıda kayıpları ve israfı konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının artırılması için görseller hazırlandı ve bu görseller bilgilendirme yapılarak İşletmelere teslim edildi. 


 Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; 

“Türkiye’nin gıda kayıpları ve israfının önlenmesi ve azaltılması için başlatılan Gıdanı Koru kampanyası kapsamında oluşturduğumuz çalışma grubumuz market, süpermarket ve market zincirlerinde olgunlaşan ve kısa süre sonra israf olması muhtemel taze meyve ve sebzelerin ayrı bir yerde ve indirimli bir şekilde tüketiciye sunulması için sahada aktif olarak çalışmaktadır.” şeklinde konuştu

Yorum Ekle