SON DAKİKA

GENÇLİĞİN ARTIK İMKANSIZ DEDİĞİ EN BÜYÜK HAYALİ KAYMAKAM SARI İLE HAYAT BULDU

Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan SARI ‘nın emekleri ile tamamlanması hayal olarak bakılan binada çalışmalar başladı. 27 Nisan, 2020 16:10 Güncelleme: 27 Nisan, 2020 16:10 GENÇLİĞİN ARTIK İMKANSIZ DEDİĞİ EN BÜYÜK HAYALİ KAYMAKAM SARI İLE HAYAT BULDU


GENÇLİĞİN ARTIK İMKANSIZ DEDİĞİ EN BÜYÜK HAYALİ KAYMAKAM SARI İLE HAYAT BULDU

Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan SARI ‘nın emekleri ile tamamlanması hayal olarak bakılan binada çalışmalar başladı.

 Yapımına 8 Ağustos 2010 Tarihinde başlanılan ancak bir türlü tamamlanamayan yaklaşık 10 yıldır tamamlanamayışı nedeniyle ilçe halkını derinden üzen Ağrı basınının sürekli gündeminde olan ,Kaymakam SARI tarafından geçtiğimiz yıl sonunda kişisel gayret ve ilişkileri sayesinde ihalesi il spor müdürlüğü eliyle yaptırılan ve Nisan ayı başında inşaat çalışmalarına başlanacağı açıklanan ilçenin utancı haline gelmiş olan kapalı spor salonunda inşaat çalışmaları başladı.

Yıllardır gündemde olan ve sürekli konuşulan anayol üzerindeki metruk kapalı spor salonu ilçe için utanç vesikası haline gelmiş, uzun yıllar suç olaylarının uyuşturucunun merkezi olmuş, kaçak göçmenler için mesken olarak kullanılmıştı. Yıllardır bu sıkıntı devam ederken herkes bir fikir beyan etmiş ancak kimse çözüm üretememişti. İlçe halkının tamamlanmasını hayal olarak gördüğü bu metruk bina Nihayet Kaymakam Gülhani Ozan SARI göreve  başladıktan sonra bu duruma el atmasıyla  ve olamaz yapılamaz yıkalım denen binayı kendi gayreti ile kurtarmış , kış döneminde ihalesini yaptırmış ve 2020 Nisan ayında inşaatın başlayacağı müjdesini vermişti.

Kaymakam SARI’nın verdiği söz gerçek oldu ve yoğun Koronavirüs tedbirlerine rağmen çalışmalar başladı. Geçtiğimiz hafta iç temizliği, elektrik su vb. tesisatları yapılan spor salonunda bu hafta itibariyle çatı aksamı malzemeleri gelmeye başladı.

  Kaymakam SARI bizzat takip ettiği projede yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yükleniciden bilgi alarak çalışmaların seyri ve iş akışı hakkında yapılan sunumu dinledi.

 Yaklaşık birkaç haftadır devam eden çalışmalarda özellikle çatı malzemelerinin gelmesinden sonra görünürlük attı. Çalışmaların yaz boyunca devam edeceği belirtildi.

Başarılı gelecek vaat eden bir çok gencin önlerini tıkayan ilçede salon yokluğu nedeniyle gururla anlatılacak bir çok başarı öyküsünden yoksun büyüyen Eleşkirt Gençliği yapılan bu güzel hizmet için Kaymakam SARI’ya minnettar olurken hala bir çok insan gerçekten Kapalı Spor salonunun yapıldığına inanmakta zorluk çekiyor.

İlçede Geçtiğimiz yıl Ağrı da beden eğitimi sınavlarına hazırlandığını dile getiren Mehmet Kaya çok zorluk çektiğini ilçede bu salon bitmiş olsa maddi ve manevi anlamda bu kadar yıpranmamış olacağını dile getirerek belki bize yetişmedi ama bizden sonra ki kardeşlerimiz bu hizmetten faydalanabilecek. Kaymakamımız Gülhani Ozan SARI ya ne kadar teşekkür etsek azdır diyerek duygularını ifade etti.

Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan SARI’nın Yaptığı bu çalışmalarla uzun yıllar Eleşkirt halkının hafızalarından silinmeyecek izler bırakan bir Kaymakam olarak  akıllarda yer edeceği herkesin üzerinde hem fikir olduğu bir gerçek olarak görülüyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Kaymakam SARI’nın yine Eleşkirt’te gençlerin  akademik sınav başarısını arttırmak ,Eleşkirt ‘li gençlerin başarısını arttıracak bir alan çalışmamsıda devam etmekte olup , kovid 19  (koronavirüs) tedbirlerinin kalkmasından sonra açılışını yapacağı ve Eleşkirt'e  hediye edeceği gelen bilgiler arasında.

 

Yorum Ekle