SON DAKİKA

Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı

“Askeri casusluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Yıldız tutuklandı. Gözaltındaki bir diğer gazeteci, TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 12 Haziran, 2020 09:15 Güncelleme: 12 Haziran, 2020 09:15 Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı

Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı

“Askeri casusluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Yıldız tutuklandı. Gözaltındaki bir diğer gazeteci, TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

8 Haziran’da gözaltına alınan gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel ile Astsubay E.B.’nin durumuna dair mahkeme kararını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “siyasal ve askeri casusluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile Astsubay E.B. tutuklandı.

TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Temel amaç dijital arşivlere ulaşmaktı”

Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, müvekkiline isnat edilen suçlamaya kanıt olarak iki haberin gösterildiğini açıkladı.

Söz konusu haberlerin başlıkları şöyle: “Kim bu Hafter’le görüşen Türk komutanlar” ve “Libya’ya hangi komutan gitti… Yerine kim geldi”.

Avukat Tokatlı, “Soruşturmanın arkasında FETÖ organizasyonu var. Soruşturmanın temel amacı da Müyesser Hanım’ın dijital arşivlerine ulaşılması” dedi.

Müyesser Yıldız’ın evinde yapılan aramada kendisinin dışında ailesinin de telefon ve bilgisayarlarına el konulduğu bildirilmişti.


Yorum Ekle