SON DAKİKA

Erciş’te Sokak Hayvanları ve Yabani Hayvanlar İçin Doğaya Yiyecek Bırakılıyor

20 Nisan, 2020 07:01 Güncelleme: 20 Nisan, 2020 07:01 Erciş’te Sokak Hayvanları ve Yabani Hayvanlar İçin Doğaya Yiyecek Bırakılıyor

Erciş’te Sokak Hayvanları ve Yabani Hayvanlar İçin Doğaya Yiyecek Bırakılıyor

 

 Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle  yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için Belediye Başkanlığına bağlı zabıta ekiplerimiz tarafından  ilçenin belli bölgelerine yiyecek bırakılıyor. Yeni uygulama ile bayat ekmekler değerlendirilirken hem israfın önüne geçiliyor  hem de sokak hayvanları ve yabani hayvanların aç kalması önleniyor.

Sokak hayvanları ile doğada yaşayan hayvanlara belli aralıklarla ilçemizin  değişik noktalarına yiyecekler bırakan Belediye Başkanlığına  bağlı ekiplerimiz  bu hizmetlerini korona virüsten dolayı yayımlanan İçişleri Bakanlığı Genelgesinden sonra daha da sıklaştırdı. Belediye Başkanlığımıza  bağlı ekipler tarafından sokak hayvanlarının ve yabani hayvanların  yiyecek sıkıntısı çekmemeleri için mahallelere , parklara, kırsal kesimlere, mesire ve sahil alanlarına bayat ekmek bırakılarak sokak hayvanlarının  beslenmesini sağlanmaktadır. Virüs tehdidi nedeniyle kapanan iş yerlerimizin sayısı çoğalınca sokak hayvanlarının ve yabani hayvanların yiyecek noktasında sıkıntı yaşamamaları için, ekipler tarafından düzenli aralıklarla ilçemizin çeşitli alanlarına yiyecek bırakılmaya devam edilmektedir.

 


Yorum Ekle