SON DAKİKA

Doktor Var. Muayene Polikliniği Yok...

DOĞUBAYAZIT’TA İKİ DOKTOR BİR POLİKLİNİK 25 Ocak, 2021 13:00 Güncelleme: 25 Ocak, 2021 13:00 Doktor Var. Muayene Polikliniği Yok...

Haber . Berat Baydar

Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesinde iki adet kadrolu Göz Doktoru görev yapmasına rağmen bir adet göz doktoru muayene polikliniği mevcuttur.

Söz konusu doktorlar dönüşümlü olarak çalışmalarının yanında pazartesi günleri ameliyat, çarşamba günleri heyet faaliyetleri nedeniyle haftanın sadece üç günü poliklinik hizmeti vermektedirler.

Bahse konu üç günlük poliklinik süresinde yaklaşık 120 bin nüfuslu Doğubayazıt’a yeterli gelmemektedir. Örneğin yaklaşık nüfusa sahip Iğdır’da Devlet Hastanesinde dört adet göz doktoru ve poliklinik mevcuttur.

Doğubayazıt’lı vatandaşlar göz muayenesi olmak için Merkezi Hastaneler Randevu Sistemi (MHRS)'de randevu talep etmesi durumunda randevu sırasının gelmesi için yaklaşık iki ay gibi bir süre sonrasına alınmaktadır.

Halkımızın etkin bir sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için Hastaneye ikinci bir göz muayene polikliniğinin açılması şart olmuştur. Yetkililerin bu sorunu en kısa zamanda çözmesi dileğiyle...

Yorum Ekle