SON DAKİKA

Doğubayazıt'taki Kırtasiyeciler Zorda

Doğubayazıt'ta kırtasiye ürünleri satan esnaf, işlerinde büyük düşüş yaşandığını dile getirdi. 05 Ekim, 2020 04:00 Güncelleme: 05 Ekim, 2020 04:00 Doğubayazıt'taki Kırtasiyeciler Zorda

Korona virüs bütün dünyada hemen hemen bütün meslek kollarını etkilediği gibi bunların başında gelen sektörlerden biri olan kırtasiyeciler olduğunu söyleyen esnaf Erhan Yardımci, 'sezon' olarak nitelendirdikleri dönemde dahi hiç iş yapamadıklarını ifade etti. 

Yardımci, birçok kırtasiye firmasının batmak üzere olduğunu vurgulayarak, "Korona virüs dünya genelinde herkesi etkilediği gibi bizi de çok ciddi etkiledi. Hatta en çok bizi etkiledi diye düşünüyorum. Çünkü eğitim sektöründeki durgunluk tamamıyla biz kırtasiyecileri yok edecek kadar kötü duruma soktu. Şu an herhangi bir şekilde iş yapamıyoruz. Herhangi bir şekilde bir sürümümüz yok. Biz normalde şu an 'sezon' diye tabir ettiğimiz bu dönemde iş yapabilirken, turizm sektörü gibi düşünebiliriz aslında. Turizm sektörü de belirli bir dönemde iş yapıyor. Biz de belli bir dönemde iş yapabiliyorduk. Şu an o dönem bu an ama şu an gördüğünüz gibi herhangi bir şekilde iş yok. Biz şu anda ciddi manada mağduruz, birçok firma batmak üzere, biz de bunların içerisindeyiz. Bundan mütevellitte devletimizden bir yardım bekliyoruz, bir çözüm bekliyoruz" dedi. 


Yorum Ekle