SON DAKİKA

Doğubayazıt’ta İlkokullarda Kaynak Kitap ve Deneme Sınavı Dayatması Velileri Zorluyor

16 Şubat, 2022 06:05 Güncelleme: 16 Şubat, 2022 06:05 Doğubayazıt’ta İlkokullarda Kaynak Kitap ve Deneme Sınavı Dayatması Velileri Zorluyor

Doğubayazıt’ta Devletin verdiği ücretsiz kitaplar ile neredeyse öğrencilerin çoğu ders işlemiyor.

Edinilen bilgilere göre ilkokul idarecilerinin bilgisi dahilinde velilerden toplu halde para toplatılarak kaynak kitap adı altında kitaplar aldırılıyor.

Vatandaşlar bu konu hakkında gazetemize şikâyetlerini dile getirerek şu ifadelere yer verdiler; “devletimizin verdiği kitapları çoğu öğretmenler derslerde işlemiyor, bunun yerine anlaştıkları bir işyerine yönlendirerek oradan kitapları aldırıyorlar. İkinci bir söylenen husus ise ayda bir yapılması planlanan deneme sınavı adı altında her öğrenciden 3,5 tl gibi bir paranın toplanması ve ilkokul öğrencilerinin nasıl olur da iki saat boyunca sınavda duruyor olması bu hususlar nedeniyle öğrenciler arasında bir rekabet de meydana geliyor, bildiğimiz kadarıyla bu durum, Anayasamızda belirtilen eğitim-öğretim hakkını ve fırsat eşitliğini de ortadan kaldırmaktadır, bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bu sorunları çözmelerini istiyoruz” dediler...

Yorumlar
H
Hakan Daşdemir2 yıl önce

Kaynak kitap ve denemeden öğrenci başı komisyon alan cemile yasiboğe ilkokul müdiridir..Buna kimse dur diyemiyor.

M
Mehmet cin2 yıl önce

Kitapları alamayan bazı öğrenciler, cemile yassuboğa ilkokulu, Atatürk ilkokulu gibi bazı okullarda öğretmenler tarafından derse alınmadığı ve azarlandıklarına şahit oluyoruz. Bir inceleme yapılırsa öğrenci çantalarına ders kitapları olmadığı görülecektir, veli ifadelerinde alınabilir. Hangi ilkokulda 1.sınıf veya 2.sınıf öğrencisi günde 10 sayfa test ödeviyle cezalandırılıyor. Bir kaynak set olmuş 100 TL.

m
mustafa yiğit2 yıl önce

okul müdürleri sanki kitapları satıyorlar peki niye vermiyorlar demeki sıkıntı devlettedir.

Y
Yusuf DURMUŞ2 yıl önce

Küçüçük çocukları saatlerce deneme adı altında tutmak,Pedagojik olarak suçtur.Bu nasıl zihniyet..

V
VELİ FEDERASYONU2 yıl önce

Velilerimiz haklıdır.İlkokulda deneme sınavının yapılması ve velinin kitap almaya yönlendirmeyi yanlış buluyoruz.Devletimizin göndermiş olduğu kitapları yeterli buluyoruz.Buna göz yuman okul müdürleri görevden alınmalıdır.

Yorum Ekle