SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT’TA BERBERLER VE KUAFÖRLER İŞ BAŞINDA

İçişleri Bakanlığınca alınan kararda 11.05.2020 tarihinde berber ve kuaförlerin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun tekrardan hizmet vermesine izin verildi. 12 Mayıs, 2020 01:49 Güncelleme: 12 Mayıs, 2020 01:49 DOĞUBAYAZIT’TA BERBERLER VE KUAFÖRLER  İŞ BAŞINDA

DOĞUBAYAZIT’TA BERBERLER VE KUAFÖRLER  İŞ BAŞINDA

Ülkemizde  oluşan  korona virüs sebebiyle alınan önlemler  kapsamın da berberler ve kuaförler’ de İçişleri Bakanlığı  genelgesiyle geçici süreliğine 21.03.2020 tarihinde kapatılmıştı. 

Korona virüs salgınına karşı evlere kapandığımız günlerde berberlerin ve kuaförlerin önemi de ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığınca alınan kararda 11.05.2020 tarihinde berber ve kuaförlerin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun tekrardan hizmet vermesine izin verildi.

Öylece de Doğubayazıt’ta Berberler ve kuaförler hijyen koşullarına uygun olarak iş başı yaptılar.

Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesine konuşan, ”formen erkek kuaförünün” sahibi Murat Budak şöyle açıklamalarda bulundu:

“Bildiği gibi berberler günü birlik iaşesini el emeği ile kazanan kişilerdir. Beklemedikleri bir anda korona virüs olayı akabinde  beraberler ve kuaförlerin kapanması nedeniyle bu sürece hazırlıksız yakalandıkları  ve başkaca  berberlerin geliri olmadığı için büyük  mağduriyet yaşadıklarını ;

fakat çalışmadıkları süre içeresinde  bir sefere mahsus olmak üzere kendilerine Esnaf ve Sanatkarlardan sadece 1000 tl para yardımında  bulunulduğunu belirti.

Murat Budak ,sözlerine şöyle devam etti:” Esnaflarımız, elde avuçta olan tüm birikimleri ile kısa bir süre idare edebildiler. Evinin, işyerinin kiralarını, elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerini ödeyememiş, önü bayram olan bu mübarek ayda mutfak masraflarını ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir" ifadelerini kullandı. 

Budak; şimdi ise gereken kurallara uygun olarak  iş başı yaptıklarını, kurallar ve denetlemeler doğrultusunda çalışmak istediklerini dile getirdi.

Budak, berber ve kuaförlerin  Hijyen koşullarına uygun olarak şu şekilde hizmet vereceklerine vurgu  yaptı.

Bu iş yerleri saat 09.00-21.00 saatleri arasında faaliyet yürütebilecek. Bu iş yerlerinde müşterilere randevu sistemiyle hizmet sunumu esas olacak. Bu iş yerleri aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek, muhakkak bir koltuk dolu bir koltuk boş olacak şekilde hizmet verebilecek. Randevularda kayma ya da hizmette gecikme olabileceği hususu göz önüne alınarak işyeri içinde en fazla bir müşterinin beklemesine müsaade edilecek. ustura ve maske’nin  yerine de makina kullanılacak. Belirlenen kriterler dışında iş yeri içine müşteri kabul edilmeyecek. Ancak hava şartlarına göre randevusuz gelen müşteriler iş yeri dışında ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmek, maske takmak şartıyla bekleyebilecek.

Haber:Halkın Sesi













Yorum Ekle