SON DAKİKA

Doğubayazıt’ın Kurtuluş'unun 103'üncü yıl dönümü kutlandı

14 Nisan, 2021 14:07 Güncelleme: 14 Nisan, 2021 14:07 Doğubayazıt’ın Kurtuluş'unun 103'üncü yıl dönümü kutlandı

14 Nisan Doğubayazıt’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü törenle kutlandı.

Doğubayazıt’ın  Kurtuluşu'nun 103'üncü yıldönümü kutlamaları, covid19 salgını sebebiyle sınırlı sayıda katılım sağlanırken cadde ve sokaklar Türk Bayrakları ile donatıldı.
 İlçe Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen kutlama programına Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkan Vekili Selahattin Savaş, Tugay Komutanı Yücel Özel, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kurumların yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Doğubayazıt Kaymakamı Akpınar, "Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bundan 103 yıl önce düşman saldırısında, sokak sokak, ev, ev çatışmalar oldu. Bu işgale karşı kadını, erkeği, yaşlısı ve genci ile kutsal vatan topraklarımızın bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Doğubayazıt’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü kutlu olsun " dedi.

Yorum Ekle