SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN SAĞLIKLI YAŞAM ARACI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

DOĞUBAYAZIT İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN SAĞLIKLI YAŞAM ARACI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ. 29 Haziran, 2016 11:37 Güncelleme: 29 Haziran, 2016 11:37 DOĞUBAYAZIT İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN SAĞLIKLI YAŞAM ARACI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

Doğubayazıt İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından Sağlıklı Yaşam Aracında halka yönelik bilgilendirme yapıldı. 4 Hemşire, 1 Diyetisyen ve 1 Hekimden oluşan ekip Sağlıklı Yaşam Aracında Doğubayazıt Hükumet Konağı Bahçesinde; Ramazanda sağlıklı beslenme, kronik hastalığı olan vatandaşlara yönelik beslenme önerileri, toplumda sık görülen kalp hastalıkları, obezite, diyabet hastalıklarıyla mücadelede yapılması gerekenler anlatıldı. Ayrıca hareketli yaşamı ve spor aktivitelerini teşvik etmek amacıyla vatandaşlara “Adım Sayar” dağıtımı yapılarak konunun önemi vurgulandı.

 

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Sağlıklı Yaşam Aracında kanser farkındalığını arttırmak amacıyla da aktiviteler düzenlendi. 50-70 yaş arasındaki tüm kadın ve erkeklere bağırsak kanserinin erken tanısı amacıyla ücretsiz kanser kiti dağıtımı yapıldı. 30-65 yaş arası tüm kadınlar ise rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirilip tarama için randevu verildi. Çocuklara yönelik ise hijyen, diş sağlığı, beslenme gibi konular anlatılarak Sağlıklı Çocuk Kitapçığı dağıtıldı.











Yorum Ekle