SON DAKİKA

DOĞUBAYAZIT DOÇ.DR.YAŞAR ERYILMAZ DEVLET HASTANESİNDE YENİ BİR BAŞARI DAHA...

Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi´nde sağ gözünde kemik tümörü saptanan, 66 yaşındaki Fezile Ege isimli hastanın göz küresinden tümör alındı. 16 Mart, 2018 02:16 Güncelleme: 16 Mart, 2018 02:16 DOĞUBAYAZIT DOÇ.DR.YAŞAR ERYILMAZ DEVLET HASTANESİNDE YENİ BİR BAŞARI DAHA...

Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi´nde sağ gözünde kemik tümörü saptanan, 66 yaşındaki Fezile Ege isimli hastanın göz küresinden tümör alındı.

Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniğine sağ gözünde dışa ve aşağıya doğru kayma ve baş ağrısı şikayetleriyle başvuran hasta Fezile Ege, yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonucu göz küresinde kafatası boşluğuna doğru uzanan kemik tümörü olduğunu öğrendi.

Tümör Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. M. Taha Eser tarafından başarılı bir operasyonla temizlendi.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Eser '´Yapılan ameliyatta, göz küresi kemiğinden köken alan, kafatası kemiğine uzanan, beyin zarına ve göze baskı yapan tümör dokusu 3,5 saat süren operasyon ile tamamen temizlenmiş, ardından yapay kemik malzemesi kullanılarak, alınan göz küresi ve kafatası kemiğini yeniden şekillendirilmiştir.´´ diye açıkladı

Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hasan Balaban; '´Hastanemizde daha önce hiç yapılmamış olan bu ameliyat, Ağrı ilimizde de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır.´´ diyerek Op. Dr. M. Taha Eser´e tebriklerini sundu.

 

Yorum Ekle